D. Trumpo komandoje – ištikimas bendražygis ir trys vaikai | KaunoDiena.lt

D. TRUMPO KOMANDOJE – IŠTIKIMAS BENDRAŽYGIS IR TRYS VAIKAI

  • 2

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pertvarkė savo valdžios perėmimo komandą ir paskyrė jos pirmininku savo kampanijos partnerį Mike'ą Pence'ą (Maiką Pensą), taip pat įtraukė į šią grupę virtinę Vašingtono valdžios koridorių senbuvių ir tris savo vaikus.

Šis žingsnis rodo, kad D. Trumpas nusprendė pasinaudoti Vašingtono isteblišmento ištekliais, nors jį aštriai kritikavo per savo agresyvią rinkimų kampaniją, kurios atomazga antradienį daugeliui buvo itin netikėta: jokios politinės patirties neturintis nekilnojamojo turto magnatas įveikė politikos senbuvę demokratę Hillary Clinton (Hilari Klinton).

„Mūsų komandos misija bus aiški: sutelkti labiausiai kvalifikuotą sėkmingų lyderių grupę, kad jie galėtų įgyvendinti mūsų pokyčių darbotvarkę Vašingtone“, – sakoma išrinktojo prezidento pranešime, paskelbtame, kai jo komanda susirinko Niujorko dangoraižyje „Trump Tower“.

Daug mėnesių D. Trumpo preliminariai valdžios perėmimo komandai vadovavo Naujojo Džersio gubernatorius Chrisas Christie (Krisas Kristis), bet dabar jam skirtos mažiau svarbus pirmininko pavaduotojo postas.

Ch. Christie, pats kandidatavęs į prezidentus ir anksčiau laikytas tikėtinu D. Trumpo kampanijos partneriu, tikriausiai nukentėjo dėl dviejų savo buvusiu padėjėjų, nuteistų dėl vieno politinio skandalo, metusio šešėlį ir ant gubernatoriaus.

Į valdžios perėmimo grupę taip pat buvo įtrauktas Vašingtono įtakos žaidimų meistras Reince'as Priebusas (Reinsas Pribesas), Respublikonų nacionalinio komiteto pirmininkas. Jis liko uolus D.Trumpo šalininkas net tuomet, kai keli kiti iškilūs respublikonai nusigręžė nuo partijos nominuoto kandidato.

Trys suaugę D. Trumpo vaikai – Donaldas jaunesnysis, Ericas (Erikas) ir Ivanka – kartu su jo žentu Jaredu Kushneriu (Džaredu Kušneriu) buvo paskirti į šios grupės vykdomąjį komitetą, o šis žingsnis gali iškelti rimtų klausimų, ar nebuvo supainioti privatūs ir vieši interesai.

D. Trumpas per kampaniją yra sakęs, kad laimėjęs rinkimus perduoto savo didelės verslo imperijos valdymą patikos fondui, kontroliuojamam jo trijų vyriausių vaikų.

Dabar šiems vaikams suteiktos pareigos, įgalinančios prisidėti sprendžiant, ką jų tėvas paskirs į svarbiausius savo administracijos postus, įskaitant iždo, darbo ir prekybos sekretorius.

„Mes kartu pradėsime vykdyti neatidėliotiną užduotį atkurti šią šalį – konkrečiai, darbo vietas, saugumą ir galimybes“, – sakoma D. Trumpo pranešime.

„Ši komanda nedelsiant imsis darbo padaryti Ameriką vėl didžią“, – pridūrė jis.

D. Trumpo sprendimas paskirti komandos vadovu M. Pence'ą turėtų padėti nušauti du kiškius vienu šūviu: šis veikėjais galės pasinaudoti savo plačiu svarbių ryšių tinklu Vašingtone, sukurtu per darbo Kongrese metus, o taip pat turėtų būti išsklaidyti nuogąstavimai dėl išrinktojo kandidato formuojamos administracijos kadrų.

GALERIJA

  • D. Trumpo komandoje – ištikimas bendražygis ir trys vaikai
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

gal si karta amerikieciai taikliai issirinko prezidenta Nes Obamuai VALDANT juodieji gyventojai isiubavo Amerikos demokratijos fundamenta --lyg juodieji ten yra vergai JIE tik nenori dirbti Amerikai nori gyventi is pasalpu ir verkslenti kaip nuskriaustieji skurdaus intelekto zmogeliai valio Trampui ir 60% amerikieciams. geras pasirinkimas zinoma smagu butu nors karta Amerikai issirinkti moteri...bet ne Hilari skirta...

Romas

Šaunuolis D.Trump'as

SUSIJUSIOS NAUJIENOS