D. Trumpo teisininkas ragina ištirti procesą dėl Rusijos kišimosi į rinkimus | KaunoDiena.lt

D. TRUMPO TEISININKAS RAGINA IŠTIRTI PROCESĄ DĖL RUSIJOS KIŠIMOSI Į RINKIMUS

  • 1

JAV prezidento Donaldo Trumpo teisininkas sekmadienį paragino ištirti specialiojo prokuroro Roberto Muellerio vykdomą procesą dėl Rusijos kišimosi į rinkimus.

 

„Mes norime, kad Muellerio tyrimas būtų ištirtas taip pat, kaip tiriama yra Trumpo administracija“, – televizijos CNN laidoje „State of the Union“ sakė teisininkas Rudy Giuliani.

„Tai atvejis, kai verkiant reikia, kad kažkas ištirtų pačius tyrėjus“, – vėliau televizijai CBS teigė jis.

R. Giuliani taip kalbėjo, R. Muellerio tyrimui dėl Maskvos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus artėjant prie pabaigos.

„RAGANŲ MEDŽIOKLĖ! Nebuvo jokio Rusijos kišimosi. Ak, aš suprantu, nebuvo jokio Rusijos kišimosi, todėl dabar jie ieško kliūčių, kodėl Rusija negalėjo įsikišti. Netikras Rusijos kišimasis buvo suklastotas“, – tviteryje sekmadienį parašė D. Trumpas.

„Deja, jie šitaip nežiūrėjo į sukčiuvienę Hillary. Dvigubi standartai!“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje savo varžovę 2016-ųjų rinkimuose.

„Washington Post“ sekmadienį pranešė, kad R. Muelleris siekia pabaigti tyrimą iki vasaros pabaigos. Tuo tarpu buvęs respublikonų lyderis Newtas Gingrichas perspėjo, kad D. Trumpas ir jo sąjungininkai yra „pasirengę karui“.

„Norime išsiaiškinti, ar galėtų būti pradėtas tyrimas, o specialusis prokuroras paskelbtas neteisėtu ir neįgaliotu“, – tvirtino R. Giuliani.

R. Muelleris tyrinėja galimą kliudymą teisingumui ir D. Trumpo kampanijos darbuotojų kontaktus su Rusija, šiai šaliai siekus 2016 metais palenkti JAV prezidento rinkimus respublikonų kandidato naudai.

Kaltinimai šiame tyrime yra pateikti 20-čiai žmonių. Mažiausiai keturi žmonės bendradarbiauja su teisėsauga.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Alis Petkus...

pateikia kaltinimus, o paskui tie bendradarbiauja su teisėsauga... tai jie gali bet ką paliudyti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS