D. Trumpo teisininkas sako, kad prezidentą leis apklausti „tik per jo lavoną“ | KaunoDiena.lt

D. TRUMPO TEISININKAS SAKO, KAD PREZIDENTĄ LEIS APKLAUSTI „TIK PER JO LAVONĄ“

  • 6

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) teisininkas sekmadienį pareiškė, kad visomis išgalėmis sieks neleisti, kad galimą Rusijos kišimąsi į 2016 metų rinkimus tiriantis specialusis prokuroras apklaustų šalies vadovą.

Rudy Giuliani (Rudis Džulianis) tvirtino, kad neįmanoma pasitikėti tuo, jog Robertas Muelleris (Robertas Miuleris) ir jo prokurorų komanda su prezidentu elgsis sąžiningai.

„Fox News Sunday“ laidoje paklaustas apie pranešimus, kad R. Muelleris nori akis į akį apklausti prezidentą dėl jo pateiktų rašytinių atsakymų, R. Giuliani teigė: „Sėkmės, sėkmės“.

„Tik per mano lavoną“, – pareiškė teisininkas.

Per 19 mėnesių besitęsiantį R. Muellerio tyrimą dėl galimo Rusijos sąmokslo su D. Trumpo kampanija buvo pareikšta keliasdešimt kaltinimų, taip pat jau priimti keli apkaltinamieji nuosprendžiai.

Kalbėdamas apie atskirą federalinį tyrimą dėl sumokėtų pinigų pornografinių filmų aktorei Stormy Daniels (Stormi Daniels) ir buvusiai žurnalo „Playboy“ manekenei Karen McDougal (Karen Makdugal) už tylą apie jų su D. Trumpu turėtus seksualinius santykius, R. Giuliani teigė, kad taip nebuvo pažeisti rinkimų įstatymai.

Pasak teisininko, šiais mokėjimais buvo siekta netrikdyti D. Trumpo šeimyninio gyvenimo, o ne daryti įtaką 2016-ųjų rinkimams.

„Galiu nurodyti liudytojus, kurie patvirtintų, kad prezidentas buvo susirūpinęs dėl to, kaip tai paveiks jo vaikus, jo santuoką“, – kalbėjo R. Giuliani.

„Žinau, dėl ko jis buvo susirūpinęs. Galiu nurodyti 20 liudytojų, kurie pasakytų, dėl ko jis buvo susirūpinęs“, – pridūrė jis.

Buvęs D. Trumpo teisininkas Michaelas Cohenas (Maiklas Kohenas) šią savaitę buo nuteistas trejų metų laisvės atėmimo bausme už virtinę nusikaltimų, įskaitant išmokas S. Daniels ir K. McDougal.

M. Cohenas teigė besigailintis, kad padėjo prezidentui vykdyti „purvinus darbus“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

zelemunčikas

Demokratų prokurorai respublikonų teisininkams lieja sidabrines kulkas.

...

Na, toje Amerikėj prezidentų lavonai - įprastas reikalas.

Anonimas

Atrodo kad demokratai greitu laiku NUSAUS prezidenta Trampa.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS