D. Tuskas ir Th. May aptarė ES reakciją į buvusio rusų šnipo apnuodijimą | KaunoDiena.lt

D. TUSKAS IR TH. MAY APTARĖ ES REAKCIJĄ Į BUVUSIO RUSŲ ŠNIPO APNUODIJIMĄ

  • 7

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas ir Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei) penktadienį telefonu aptarė Europos Sąjungos oficialią reakciją į buvusio rusų dvigubo šnipo ir jo dukters apnuodijimą Anglijos Solsberio mieste.

„(Įvyko) pokalbis telefonu su premjere Theresa May, kad parengtume aiškią ES žinutę dėl atakos Solsberyje“, – penktadienį savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Tuskas.

Manoma, kad oficiali ES reakcija dėl to incidento bus paskelbta per Bendrijos viršūnių susitikimą, vyksiantį kovo 22-23 dienomis.

Kiek anksčiau Suomijoje viešintis D. Tuskas „Twitter“ parašė, jog reiškia „visišką solidarumą“ Jungtinės Karalystės ministrei pirmininkei Th. May „šios brutalios atakos, kurią, labai tikėtina, inicijavo Maskva, akivaizdoje“.

„Esu pasirengęs įtraukti šį klausimą į kitos savaitės ES viršūnių susitikimo dienotvarkę“, – sakė jis trečiadienį per spaudos konferenciją Helsinkyje, komentuodamas Londono reakciją į buvusio šnipo apnuodijimą.

Th. May trečiadienį pareiškė, kad iš šalies išsiunčiami 23 rusų diplomatai ir įšaldomi aukšto lygio kontaktai su Rusija, taip pat atšaukiamas aukšto rango asmenų dalyvavimas Pasaulio futbolo čempionato renginiuose, tvirtindama, kad Maskva „kaltintina“ dėl savo buvusio šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukros Julijos apnuodijimo.

Kovo 4 dieną jie buvo rasti be sąmonės ant suoliuko šalia vieno prekybos centro Anglijos pietvakariniame Solsberio mieste.

Nustatyta, kad jie buvo apnuodyti kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ („Naujokas“), sukurta Sovietų Sąjungoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

zinoma

ponas kestas jeigu kaltinti tai daryk saziningai visus reikia i teisma per 28 metus ka padare visi vagys pradedant nuo Brazausko Kubiliaus ir t t o netik DALIA o rusijos cia nevelk jinai nieko gero nedave tik isnaudojo tautas nemastancias nemalk viska i viena samoksla pirmiausia seni valdzios vyrai ismoke vogti prie rusu laiku iki siol vage okaip vage pats zinai tad nemulkink zmoniu mes galim gyventi gerai jeigu visus vagius paduosim iteisma pradedant nuo KRISTINOS SUNAUS VIESBUTI grazinima lietuvai musu tevai krauju pastate [[[rusijos man nereikia kas ilgisi tegul vaziuoja kelias atidarytas TIKRAS ZIRINOVSKIS [[[[[[[[[

Kęstas

D. Grybauskaitė veltui sunaikino mūsų sūrių ir dešrų gamybą. Vakaruose mūsų lietuviškų sūrių ir dešrų niekas nežino ir nemėgsta. Paragauna ir išspjauna, nes šis maistas netinka vakariečių skoniui. Rusai gi labai gerai žino mūsų maistą ir jį mėgsta. Bet D. Grybauskaitė sukėlė Maidaną Ukrainoje. Kai rusai pasipriešino rusų kalbos draudimui Ukrainoje, D. Grybauskaitė parėmė sankcijų Rusijai idėją: neleisti Vakarų bendrovėms finansuoti energetiką Rusijoje. Rusai atsakė embargu mūsų dešroms ir sūriams. Užtat sankcijos gal nuleis Rusijai kraują, ir mes greitai ganysim avis prie Kremliaus? Ne, oi ne. "Kinija nori pigios rusiškos energijos ir finansuoja Rusijos energetiką pati, nelaukdama Vakarų šaltinių pagalbos."

Kęstas

Deja, D. Grybauskaitei nereikia pigios rusiškos energijos, todėl mes visi mokame už daug brangesnes suskystintas dujas. Rezultatas mums gana liūdnas. Mūsų sūrių ir dešrų gamyba praranda svarbiausią rinką ir merdi. D. Grybauskaitė palieka visą Lietuvą ant ledo. Svarbiausia, kad viskas veltui. Rusai kaip vystė energetiką, taip ir tebevysto. Du svarbiausius Vakarų konkurentus: Rusiją ir Kiniją mes suvienijame prieš Vakarus. Gediminas ilgai juoktųsi iš tokios politikos. Mums reikia karaliaus. Neturėjome nė vieno normalaus, politikoje susigaudančio, prezidento. Visos šios asmenybės pradeda nuo žurnalisto, inžinieriaus ar komunistinio partorgo darbo, po išrinkimo ilgai mokosi ir nieko neišmoksta, nes sunku mokytis senatvėje. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS