Dėl pabėgėlių Paryžius ir Londonas stiprina patruliavimą Lamanšo sąsiauryje | KaunoDiena.lt

DĖL PABĖGĖLIŲ PARYŽIUS IR LONDONAS STIPRINA PATRULIAVIMĄ LAMANŠO SĄSIAURYJE

Didėjant skaičiui pabėgėlių, kurie valtimis kerta Lamanšo sąsiaurį, Didžioji Britanija ir Prancūzija susitarė dėl glaudesnio bendradarbiavimo. Vidaus reikalų ministerija Londone pareiškė, kad abi šalys ateinančiomis savaitėmis sustiprins savo patruliavimą sąsiauryje. Be to, jos aktyviau kovos su žmonių kontrabandininkais ir primygtiniau perspės dėl pavojaus, kuris kyla mažomis valtimis kertant aktyvios laivybos Lamanšą.

„Jungtinė Karalystė ir Prancūzija bendromis pastangomis kovos su nelegalia migracija, kad būtų apsaugotos mūsų sienos ir žmonių gyvybės“, - po pokalbio telefonu su kolega iš Prancūzijos Christophe'u Castaneriu sakė britų vidaus reikalų ministras Sajidas Javidas.

Nuo spalio smarkiai išaugo skaičius migrantų, kurie iš Prancūzijos mėgina valtimis kirsto Lamanšą. Ypač daug pabėgėlių sulaikyta nuo Kalėdų: pirmąją ir antrąją Kalėdų dieną, britų žinybų duomenimis, sustabdytos šešios mažos valtys su 43 žmonėmis.

Kirsti Lamanšą, be kita ko, pavojinga dėl aktyvios laivybos sąsiauryje, stiprių srovių ir žemų temperatūrų. Pastaraisiais metais pabėgėliai iš Afrikos, Artimųjų Rytų ir Azijos daugiausiai mėgindavo sunkvežimiais per Lamanšą pasiekti Didžiąją Britaniją.

S. Javidas pareiškė, kad didėjantis pabėgėlių, kurie mėgina perplaukti Lamanšą valtimis, skaičius yra „rimtas incidentas“. Opozicija, taip pat valdančiosios konservatorių partijos politikai kritikavo Londono reakciją, vadindami ją per lėta. „Daugiau kaip 200 migrantų per praėjusius du mėnesius mažomis valtimis pasiekė Kento pakrantę, - laikraščiui „Daily Mail“ sakė konservatorių deputatas iš Doverio Charlie'is Elphicke. - Problemos mastas beprecedentis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gikas

Skandinti tas valtis. Uzdrausti rytu masonams naikinti baltaja rase.

ne anglai

kalti o vidurzemio juros salys,ispanija,italija graikija,turkija ,yos kurios plukdo ir prima emigranturistus,pasekmes po kokiu,25-50metu bus ziaurios 'laisvu 'saliu euro sajungos 'valstybems'.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS