Išgyvenusieji siautėjančias audras: pamačiau, kad mano automobilis – visiškai suplotas | KaunoDiena.lt

IŠGYVENUSIEJI SIAUTĖJANČIAS AUDRAS: PAMAČIAU, KAD MANO AUTOMOBILIS – VISIŠKAI SUPLOTAS

  • 1

Kelioms Amerikos valstijoms naktį iš antradienio į trečiadienį smogė audra. Meteorologinės tarnybos buvo įspėjusios laukti net septynių valstijų gyventojus.

Labiausiai nukentėjo tie amerikiečiai, kurie gyvena šiltose Pietų ir Pietryčių valstijose, lengvuose parvežamuose nameliuose arba kemperiuose – smarkūs vėjai juos išvartė ir gerokai apgadino.  

Kai kur neatlaikė ir rimtesnės konstrukcijos, pavyzdžiui, didelis reklaminis skydas Danbaro mieste, Vakarų Virdžinijoje.  

„Girdėjau, kaip nuolaužos trankėsi į pastato šoną. pagalvojau, kad ten – tikrai blogai. Po kelių minučių atbėgo darbuotojai ir sako: „Ronai, Ronai, ten tavo automobilis“. Pamaniau, kad jie juokauja, bet išėjau į lauką ir pamačiau, kad mano automobilis – visiškai suplotas“, – pasakojo vietos gyventojas Ronnie Howard. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pagal oficialias meteorologų ataskaitas, tornadų nebuvo, bet ir mažesni viesulai pridarė nemažai nuostolių Pietvakarių valstijose. Čia namai dažniausiai statomi iš gana lengvų karkasinių konstrukcijų.  

„Mano kaimyno namas subyrėjo ir buvo nuneštas į elektros linijos laidus ir į gatvę. Kitas kaimynas turėjo sunkias medines sūpuokles, jo sklypas aptvertas aukšta tvora, bet jos nuskrido į lauką už tvoros“, – teigė Barnsdalio gyventoja Linda Carmack. 

Dėl gerokai padažnėjusių stichinių nelaimių amerikiečiams ėmė smarkiai brangti pastatų draudimas. Kai kurios draudimo bendrovės tiesiog nustoja drausti rizikingose teritorijose. Be to, net ir ten, kur panašių problemų beveik niekada nebūna, draudimas taip pat pabrango, nes draudimo bendrovės siekia padengti kitur patirtus didelius nuostolius. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Išvada

Pats Dievas baudžia jankius uz jų šlykštybę...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS