Dėl Ukrainos prezidento posto varžysis 39 kandidatai | KaunoDiena.lt

DĖL UKRAINOS PREZIDENTO POSTO VARŽYSIS 39 KANDIDATAI

  • 1

Ukrainos prezidento rinkimuose kovo 31 dieną varžysis 39 kandidatai, kurių pavardės bus įrašytos balsavimo biuleteniuose, penktadienį nusprendė šalies Centrinė rinkimų komisija (CRK).

Iki kovo 8-osios, kai baigta kandidatų registracija, CRK užregistravo iš viso 44 kandidatus, bet per pastarąją savaitę penki kandidatai savo kandidatūras atsiėmė.

Judėjimo „Pilietinė pozicija“ lyderio, buvusio gynybos ministro Anatolijaus Hrycenkos naudai savo kandidatūras atsiėmė Lvovo meras, partijos „Samopomič“ („Savigalba“) lyderis Andrijus Sadovas ir dar du kandidatai.

Po vieną kandidatą pasitraukė dabartinio šalies vadovo Petro Porošenkos ir deputato Oleksandro Vilkulo iš „Opozicinio bloko“ naudai.

Tarp 39 kandidatų į Ukrainos prezidentus taip pat yra prorusiškos partijos „Opozicinė platforma – Už gyvenimą“ remiamas kandidatas Jurijus Boiko, komikas ir aktorius Volodymyras Zelenskis – studijos „Kvartal 95“ meno vadovas, partijos „Liaudies tarnas“ remiamas kandidatas.

Taip pat dėl prezidento posto varžysis Radikaliosios partijos vadovas Olehas Liaška, buvęs Ukrainos valstybės saugumo (SBU) vadovas ir visuomeninio politinio judėjimo „Teisingumas“ lyderis Valentynas Nalivaičenka, partijos „Batkyvščyna“ („Tėvynė“) lyderė Julija Tymošenko.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dana

Vasario mėn.28dienos apklausoje daugiausia balsų surinko aktorius.Antra Tymošenko,o trečias dabartinis prezidentas.Bus linksma,kai komikas visus įveiks.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS