„Der Spiegel“: BMW prisipažino manipuliavusi emisijų testais | KaunoDiena.lt

„DER SPIEGEL“: BMW PRISIPAŽINO MANIPULIAVUSI EMISIJŲ TESTAIS

  • 0

Vokietijos automobilių gamintojas BMW prisipažino, kad į kai kuriuos automobilių modelius diegė programinę įrangą, skirtą apeiti emisijų testus, penktadienį paskelbė leidinys „Der Spiegel“.

Žurnalas skelbia, kad „BMW prisipažino automobilių licencijavimo agentūrai KBA diegusi emisijų testus apeinančią programinę įrangą į du modelius“.

Pranešama, kad programinė įranga buvo įdiegta į apie 11 tūkst. naujausių dyzelinių automobilių modelių, kurie esą atitiko 2015 m. pabaigoje Europos Sąjungos (ES) įvestus „Euro 6“ standartus.

BMW atstovas spaudai „Der Spiegel“ teigė, kad programinė įranga buvo per klaidą įdiegta į variklio kontrolės sistemas automobiliuose su šešių cilindrų varikliais, kurių išmetamųjų dujų sistema „tinkamai nefunkcionavo“.

„Mes nelaikome šios programinės įrangos „išderinimo įtaisu“, - sakė jis.

Vadinamieji „išderinimo įtaisai“ yra tyčia sukurti taip, kad automobiliai testų metu pasirodytų mažiau teršiantys aplinką, nei juos vairuojant kelyje.

Tokios programinės įrangos naudojimu 2015-aisiais prisipažino didžiausias pasaulyje automobilių gamintojas „Volkswagen“. Įmonei vadinamasis emisijų skandalas iki šiol kainavo daugiau nei 20 mlrd. eurų. Skirtingai nei „Volkswagen“, BMW iki šiol emisijų klausimu išlaikė teigiamą reputaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS