Detroito bankrotas užginčytas teisme | KaunoDiena.lt

DETROITO BANKROTAS UŽGINČYTAS TEISME

  • 0

Detroito miesto bankrotas penktadienį buvo užginčytas teisme viešojo sektoriaus darbuotojų, siekiančių apsaugoti savo pensijas, kai Mičigano valstijos gubernatorius pareiškė, jog nemokumo paskelbimas yra vienintelis būdas išgelbėti Motorų miestą.

Apygardos teisėjas nurodė sustabdyti bankroto procedūrą, nes ji esą kertasi su JAV konstitucija, tačiau kol kas neaišku, kiek svarus bus šis sprendimas federaliniame bankroto teisme. Teisėjo nurodymą nedelsiant apskundė Mičigano generalinis prokuroras.

JAV automobilių pramonės lopšį slegia daugiau nei 18 mlrd. dolerių skolų našta, o jo mokestinė bazė yra labai sumažėjusi. Miesto finansinė padėtis tokia sunki, jog Detroitas yra netgi priverstas mažinti savo gatvių apšvietimą.

"Dabar atsiveria galimybė sustabdyti 60 metų trukusį nuosmukį", - Mičigano gubernatorius Rickas Snyderis (Rikas Snaideris) sakė per spaudos konferenciją kitą dieną po to, kai patvirtino didžiausią savivaldybės bankrotą per Amerikos istoriją.

"Sukursime stipresnį, geresnį Detroitą ir formatą šio miesto augimui. Ne vien šio miesto, bet ir valstijos piliečiai to nusipelnė", - pridūrė jis.

Gairės: JAV, Detroitas, bankrotas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS