A. Duda: didžiausią grėsmę NATO šalims kelia Rusija | KaunoDiena.lt

A. DUDA: DIDŽIAUSIĄ GRĖSMĘ NATO ŠALIMS KELIA RUSIJA

  • 7

Didžiausią grėsmę NATO šalims kelia Rusija. Tai pirmadienį NATO Parlamentinės Asamblėjos pavasario sesijos plenariniame posėdyje Varšuvoje pareiškė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda.

„Transatlantinės vienybės reikšmę ypač svarbu prisiminti dabar, kai mūsų sukurtą saugumo sistemą išbando ir stengiasi pakirsti jėgos, keliančios grėsmę taikai ir stabilumui“, – pažymėjo prezidentas.

„Svarbiausia iš jų yra Rusija, kvestionuojanti tarptautinę tvarką, sukurtą XX ir XXI amžių sandūros permainų pagrindu. Paaiškėjo, kad jai nepriimtinas pasaulis, grindžiamas tarptautine teise ir savitarpišku lygiateisių valstybių interesų gerbimu“, – sakė A. Duda.

Anot jo, „su apgailestavimu tenka konstatuoti, jog Maskva nesusitaikė su imperinės Sovietų Sąjungos žlugimu ir laiko dešimtąjį dešimtmetį, kėlusį daug vilčių, kad Europoje įsiviešpataus tvari taika, tik strategine pauze Rytų ir Vakarų konfrontacijoje“.

Jis pridūrė, kad įsiveržimas į Gruziją, Krymo aneksija ir karinė intervencija į Ukrainą 2014 metais atskleidė tikruosius Rusijos ketinimus.

Anot A. Dudos, pastarieji mėnesiai ir metai parodė, kad Rusija ryžtasi žudyti žmones NATO šalių teritorijoje, naudodama cheminį ginklą, ir kištis į demokratinius procesus.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Dar vienas rusų bijotojas...bet tai šaunuoliai rusai, taip įbaugink lenkų ir lietuvių valdžią, kad ta vis tirta, pagalvojusi apie rusus...na taip, gaila būtų prarasti užsigrobtus turtus ir sprukti į Vakarus, viską metus....ypač vilniečiams, pas kuriuos Lukošius gali per valandą atvažiuoti. Baisu !

Sauliukas

Gaila nepapuola man po ranka koks nupeižėjas žurnaliuga kuris pilsto žibala.

Anti vata

Vata susinervinus pluša, atidirbineja seiminykui, teisybe piktinasi... Ir tai cia Kaune, lietuviskiausiam LT mieste. Duda teisus 100%!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS