E. Macronas kritikuoja kinų ambasadorių dėl pastabų apie buvusias Sovietų Sąjungos šalis | KaunoDiena.lt

E. MACRONAS KRITIKUOJA KINŲ AMBASADORIŲ DĖL PASTABŲ APIE BUVUSIAS SOVIETŲ SĄJUNGOS ŠALIS

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pirmadienį sukritikavo Kinijos ambasadorių Paryžiuje dėl pareiškimo, esą buvusios Sovietų Sąjungos šalys tarptautinėje teisėje neturi faktinio statuso, ir pabrėžė, kad jų sienos yra neliečiamos.

„Manau, kad diplomatui nedera vartoti tokią kalbą“, – žurnalistams sakė E. Macronas.

Penktadienį per prancūzų naujienų kanalą LCI Kinijos ambasadorius Prancūzijoje Lu Shaye (Lu Šaje) pareiškė, kad buvusios Sovietų Sąjungos šalys „tarptautinėje teisėje net neturi faktinio statuso, nes nėra jokio tarptautinio susitarimo, kuris materializuotų jų suverenitetą“.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning pirmadienį teigė, kad šalis gerbia visų buvusių sovietinių šalių suverenios valstybės statusą.

Lietuvos ir kitų Baltijos šalių užsienio reikalų ministerijos pirmadienį išsikvietė šiose valstybėse veikiančių Kinijos ambasadų vadovus išsakyti protestą dėl minimo Pekino ambasadoriaus Prancūzijoje pareiškimo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Rymas

O kas Rusijos federaciją pripažino? Ji tokia pat nauja valstybė.

tik

si asmenybe daugiau primena zydeli kuri rotsildai pasamde o Trumpas nuo jo kostiumo atlapu pleiskanas su ranka nuvale taip parodydams jo verte...=0

Taigi

Tą patį ir prancūzai galvoja ir ne tik, garsiai nesako, pažėkit kaip jie spakainiai ir laimingai gyveno kol nesubiro sovietai, o kiek dabar problemų atsirado gaują ubagų priėmus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS