E. Macronas: mes pralaimime mūšį dėl klimato | KaunoDiena.lt

E. MACRONAS: MES PRALAIMIME MŪŠĮ DĖL KLIMATO

  • 0

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) antradienį perspėjo Paryžiaus viršūnių susitikimo dėl klimato kaitos dalyvius, kad „mes pralaimime mūšį“ prieš visuotinį atšilimą.

„Problema yra ta, kad judame nepakankamai greitai“, – sakė E. Macronas dalyvaujantiems susitikime, kuriuo siekiama sutvirtinti 2015 metų Paryžiaus klimato susitarimą ir kurio atsisakė JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

„Mes visi turime veikti, nes mes visi turėsime atsakyti, – kalbėjo Prancūzijos vadovas susitikime, kuris vyksta vienoje Senos upės saloje. – Negalime pasakyti, kad mes nežinojome“.

Paryžiaus viršūnių susitikime, rengiamame praėjus dvejiems metams po istorinio Paryžiaus susitarimo, dalyvauja dešimtys pasaulio lyderių ir šimtai ministrų, kompanijų vadovų ir aplinkosaugininkų.

JAV nedalyvavimas buvo jaučiamas derybose, kuriose daug dėmesio skirta investicijų į atsinaujinančius energijos šaltinius didinimui ir iškastinių energijos išteklių atsisakymui.

Dar prieš susitikimą kalbėjęs E. Macronas sakė turįs vilties, kad D. Trumpas persvarstys savo sprendimą išvesti JAV iš šios sutarties.

„Nesu pasiruošęs derėtis iš naujo, bet esu pasiruošęs jį pasveikinti, jeigu nuspręstų sugrįžti“, – sakė jis JAV transliuotojui CBS.

„Esu beveik įsitikinęs, kad mano draugas prezidentas Trumpas per ateinančius mėnesius ar metus apsigalvos“, – pridūrė E. Macronas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS