E. Macrono santykiai su žiniasklaida jau ima darytis įtempti | KaunoDiena.lt

E. MACRONO SANTYKIAI SU ŽINIASKLAIDA JAU IMA DARYTIS ĮTEMPTI

  • 0

Prancūzijos prezidentūra stengiasi išsklaidyti pirmuosius Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) nesutarimus su žiniasklaidos atstovais, kai buvo parenkami žurnalistai lydėti prezidentą kelionėje penktadienį į vakarų Afriką.

25 žiniasklaidos organizacijų, tarp kurių yra ir naujienų agentūra AFP, naujienų kanalai BFM ir TF1, laikraščiai „Le Monde“ ir „Le Figaro“, ketvirtadienį pasirašė atvirą laišką, kuriuo išreikštas „susirūpinimas“ dėl E.Macrono komunikacijų strategijos.

„Visiškai ne Eliziejui rinktis, kas iš mūsų turi teisę informuoti apie kelionę, kad ir kokia tema“, – rašoma laiške.

Prezidento atstovas Sylvainas Fortas (Silvenas Fortas) sakė, kad „kartą ar du buvo susisiekta su žurnalistais tiesiogiai ir pasiūlyta kai kuriems dėl ribotų vietų keliauti su E.Macronu į Malį penktadienį“.

Kiti padėjėjai anksčiau minėjo, kad žurnalistai buvo pasirinkti apgalvotai – nutarta pasiimti „specialistus“, o ne politinę žurnalistų trupę, paprastai lydinčią prezidentą.

„Susirūpinę žurnalistai gali būti ramūs – Eliziejus neketina dirbti naujienų redakcijų darbo“, – sakoma prezidentūros atsakyme žurnalistų laisvės grupei „Reporteriai be sienų“, taip pat pasirašiusiai minėtą laišką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS