Brangi klaida: E. Muskas neteks „Tesla“ valdybos pirmininko posto | KaunoDiena.lt

BRANGI KLAIDA: E. MUSKAS NETEKS „TESLA“ VALDYBOS PIRMININKO POSTO

JAV elektromobilių gamintojas „Tesla“ ir įmonės įkūrėjas sutiko sumokėti 40 mln. JAV dolerių baudą. Be to, Elonas Muskas neteks valdybos pirmininko posto dėl klaidinamų tviterio žinučių apie akcijų kainas.

Apie tai šeštadienį pranešė šalies vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC).

SEC tyrimą pradėjo po to, kai E. Muskas rugpjūčio 7 d. tviteryje paskelbė, kad planuoja „išpirkti biržoje parduodamas „Tesla“ akcijas po 420 dolerių už akciją. Investuotojų palaikymas užtikrintas“.

„Iš tiesų jis žinojo, kad nebuvo jokių garantijų dėl numatomo sandorio ir buvo galima tikėtis įvairių netikėtumų“, - šeštadienį paskelbė SEC, savaitės pradžioje įmonės įkūrėjui pateikusi kaltinimus dėl sukčiavimo. Komisija pabrėžė, kad E. Musko žinutės rinkose sukėlė didelį svyravimą.

Įmonės vadovas tokias žinutes išplatino augant klientų pykčiui dėl to, kad vis stringa labai laukiamo „Model 3“ automobilio gamyba. Biržoje parduodamų įmonės akcijų išpirkimas būtų leidęs „Teslai“ išvengti kai kurių ataskaitų teikimo ir rinkų svyravimo įtakos.

SEC pastebi, kad minėtos tviterio žinutės padėjo „Teslai“ padidinti akcijų vertę 6 procentais.

Vėliau tą patį mėnesį E. Muskas pareiškė, kad jo įmonė ankstesnių planų atsisako. Bet problema ta, kad, pasak SEC, E. Muskas su verslo partneriais šių planų nebuvo aptaręs.

Įmonės susitarimą su SEC dar turi patvirtinti teismas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jonas

O Trampas ..rašo Trumpas

Alis Petkus...

reik rašyti Maskas... taip kaip skamba originale pavardė...

Alis Petkus...

ne Muskas, o Maskas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS