ES įspėjo Iraną nutraukti „nepriimtiną elgesį“ | KaunoDiena.lt

ES ĮSPĖJO IRANĄ NUTRAUKTI „NEPRIIMTINĄ ELGESĮ“

Europos Sąjunga pirmadienį paragino Iraną „nedelsiant nutraukti nepriimtiną elgesį“, įskaitant susilaikymą nuo bet kokių tolesnių balistinių raketų bandymų ir pasikėsinimų nužudyti iraniečių disidentus Europos teritorijoje, skelbia „Deutsche Welle“.

ES įspėjimas pateiktas sulaukiant JAV spaudimo užkirsti kelią didėjančiai Irano įtakai Europoje ir Artimuosiuose Rytuose.

ES išreiškė didelį susirūpinimą dėl Irano veiklos, susijusios su balistinėmis raketomis, ir paragino Iraną susilaikyti nuo bet kokių tolesnių raketų paleidimų. Kaip jau žinoma, prieš kelias dienas Iranas išbandė naują sparnuotąją raketą „Hoveizeh“, kurios skrydžio nuotolis yra didesnis nei 1 300 km.

Blokas taip pat išreiškė didelį susirūpinimą dėl priešiškos Irano veiklos kelių ES valstybių narių teritorijose ir pareiškė esantis labai susirūpinęs dėl Irano pajėgų karinio buvimo ir dalyvavimo Sirijoje. Kaip teigiama, Iranas teikia mokymus, ginklus ir žvalgybinę informaciją Sirijos prezidentui Basharui al-Assadui ištikimoms pajėgoms.

Be kita ko, ES pareiškė toliau remianti 2015 metais pasiektą branduolinį susitarimą su Iranu ir apgailestauja dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimo išvesti JAV iš šio susitarimo.

Iranas sureagavo itin trumpai. Anot Irano užsienio reikalų ministerijos, „šiuo metu nekonstruktyvu kelti tokius nepagrįstus ir tuščius kaltinimus, kai žinomos teroristinės ir nusikaltėlių grupuotės laisvai veikia Europoje“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pol.

JAV perzengusi yra kantrybės ribas ,bemokindami pasaulį.Karsto kraujo šalių vadovai neaspsikencia jau šios šalies vadovu linidimo i ne savo reikalus.JAV bijo jau del savo kailio,nevaldys ji viso pasaulio kaip kad Reigeno vadovavimo laikais buvo pasakyta,JAV valdys visą pasaulį įdomu , kaip bus.

jonas

KA REISKIA ISPEJO? O JEIGU JIE NEKREIPS DEMESIO KAS TADA? ISPES DAR KARTA :) :) :)

K

Bijote,o kai okupuoti ir žudyti ,mėtyti demokratines bombas ant taikių žmonių nebijojote,o dabar baimę kai atsirado kas gali pasipriešinti ,o gal atsiimkit už kraują krauju,o dar grasinat vietoj to,kad atstatyti žalą ir miestus kuriuos apvogėt ir sunaikinot

SUSIJUSIOS NAUJIENOS