ES įstatymų leidėjas sako, kad JK „Brexit“ derybininkas griauna pasitikėjimą | KaunoDiena.lt

ES ĮSTATYMŲ LEIDĖJAS SAKO, KAD JK „BREXIT“ DERYBININKAS GRIAUNA PASITIKĖJIMĄ

  • 1

Aukšto rango Europos Sąjungos įstatymų leidėjas išreiškė kritiką britų derybininkui Davidui Davisui (Deividui Deivisui) dėl jo pasisakymų, kad praėjusios savaitės susitarimas tarp ES ir Britanijos buvo tik „ketinimų pareiškimas“.

ES parlamento vyriausiasis „Brexit“ pareigūnas ir liberalų grupės Europos Parlamente lyderis Guy Verhofstadtas (Gi Verhofstatas) sakė, kad „nepriimtina apibūdinti“ susitarimą kitaip nei „teisiškai įpareigojančiu tekstu“.

D. Daviso komentarai sekmadienį sukėlė daugiau nerimo ES, kurios parlamente G. Verhofstadtas žurnalistams sakė, kad D. Daviso pareiškimas „griauna pasitikėjimą, reikalingą tokio tipo derybose“.

Per ketvirtadienį prasidėsiantį ES viršūnių susitikimą būtinai turės būti patvirtintas susitarimas dėl „Brexit“, kad derybos galėtų pereiti į kitą etapą. Parlamentas taip pat turi pritarti galutinei Britanijos išstojimo iš ES, 2019 metų kovo 29 dieną, sutarčiai.

Kartu su G. Verhofstadtu dėl D. Daviso kalbų skundėsi Vokietija ir kitos ES narės.

„Čia reikėtų elgtis ir kalbėti lygiai taip pat, kaip ir Londone“, – sakė užsienio reikalų ministro pavaduotojas Michelas Rothas (Maiklas Rotas) susirinkimo Briuselyje antradienį užkulisiuose, praneša Vokietijos naujienų agentūra dpa. M. Rothas sakė esąs nustebęs, kad Britanijos vyriausybės komunikavimas Briuselyje yra „kiek kitoks“ nei Londone.

Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei) irgi pasisakė šia tema. Jos oficialus atstovas Jamesas Slackas (Džeimsas Slakas) sako, kad Britanijos vyriausybė yra visiškai pasiruošusi laikytis savo įsipareigojimų.

„Praėjusią savaitę pasiektas susitarimas yra politinis, tačiau jis bus perkeltas į Išstojimo sutartį, kuri bus teisiškai įpareigojanti“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mukas

Kokie cia "Davydai" vel sarsala kelia?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS