ES klausia piliečių, ar jie nori atsisakyti laikrodžių sukinėjimo | KaunoDiena.lt

ES KLAUSIA PILIEČIŲ, AR JIE NORI ATSISAKYTI LAIKRODŽIŲ SUKINĖJIMO

  • 27

Europos Komisija penktadienį pradėjo Bendrijos piliečių apklausą, siekdama išsiaiškinti jų nuomonę apie laikrodžių sukinėjimą dukart per metus.

EK apklausoje, kuri tęsis iki rugpjūčio 16-osios, žmonės klausiami, ar jie norėtų palikti dabartinę praktiką, kai laikas keičiamas į vasaros ir žiemos laiką, ar pageidautų tokios tvarkos atsisakyti. Taip pat norima išsiaiškinti, kuris laikas – vasaros, kai laikrodžiai pasukami valanda į priekį, ar žiemos – Europos Sąjungos piliečiams priimtinesnis.

Apklausa surengta kai kurių ES šalių piliečių bei Europos Parlamento vasarį išreikšta iniciatyva, nurodė EK.

Penkiuose klausimuose respondentai prašomi įvertinti savo patirtį, susijusią su vasaros ir žiemos laiku, pasakyti, ar jie norėtų atsisakyti laikrodžių sukinėjimo, ir kodėl.

Kovą draudimo kompanijos DAK atlikta apklausa parodė, kad 73 proc. vokiečių norėtų, jog laikrodžiai nebebūtų sukinėjami. Vis dėlto tik nedaugelis iš apklaustųjų mano, kad tvarka gali pasikeisti per artimiausius penkerius metus.

Šiuo metu visoje Bendrijoje paskutinį kovo sekmadienį laikrodžiai pasukami viena valanda į priekį, o paskutinį spalio sekmadienį – atsukami atgal.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Vitvla

Nesukinėti ir palikti Lietuvos astronominį laiką.

As

Baigti sukinejima ir palikt ziemos laika

w

mes tai amerikonu paklausim
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS