ES leido toliau teikti paramą palestiniečiams ir patikino, kad „Hamas“ tų lėšų negauna | KaunoDiena.lt

ES LEIDO TOLIAU TEIKTI PARAMĄ PALESTINIEČIAMS IR PATIKINO, KAD „HAMAS“ TŲ LĖŠŲ NEGAUNA

  • 1

Europos Sąjunga antradienį leido toliau teikti vystymuisi skirtą paramą palestiniečiams, po patikrinimo paaiškėjus, kad islamistų grupuotė „Hamas“ tų lėšų negauna, tačiau teigė, kad ateityje bus vykdoma griežtesnė kontrolė.

„Atlikus peržiūrą nenustatyta jokių požymių, kad ES lėšos būtų tiesiogiai ar netiesiogiai naudingos teroristinei organizacijai „Hamas“, – sakė Europos Komisijos pirmininkės pavaduotojas Valdis Dombrovskis.

Praėjusį mėnesį, kelios dienos po „Hamas“ atakos prieš Izraelį, ES pareiškė pradėjusi peržiūrėti savo paramą palestiniečiams, skirtą vystymuisi.

Briuseliui tąsyk teko paaiškinti, kad jokia parama kol kas nebuvo sustabdyta, nors taip anksčiau buvo sakęs vienas eurokomisaras.

Europos Komisija sakė, jog po „Hamas“ išpuolių prieš Izraelį skubiai peržiūrės šią paramą, kad įsitikintų, jog pinigai nebuvo panaudoti ne pagal paskirtį.

Numatyta ES parama palestiniečiams siekia 691 mln. eurų. EK savo spalio pareiškime taip pat pabrėžė, kad peržiūra taikoma tik vystymuisi skirtam finansavimui, o ne atskiram ES humanitarinės pagalbos palestiniečiams biudžetui.

Po „Hamas“ spalio 7-osios atakos, kai Izraelyje žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių ir buvo paimta apie 240 įkaitų, žydų valstybė pažadėjo sunaikinti šią palestiniečių islamistų organizaciją.

Per Izraelio kariuomenės oro ir sausumos kampaniją Gazos Ruože jau žuvo per 13,3 tūkst. žmonių, nurodo šią palestiniečių teritoriją nuo 2007-ųjų valdančios „Hamas“ vyriausybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

keista o kaip europa teikdama parama žyno kar šytas musulmonas ne hamas o tas hamas gal kad su rusišku automatu ,nesuprantu juk jie visi vienodi irjie visi palaiko putina ir savo valdžią o valdžia hamas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS