ES pagyrė Pietų Osetijos sprendimą paleisti suimtą sakartvelietį gydytoją | KaunoDiena.lt

ES PAGYRĖ PIETŲ OSETIJOS SPRENDIMĄ PALEISTI SUIMTĄ SAKARTVELIETĮ GYDYTOJĄ

  • 4

Europos Sąjungos (ES) ambasadorius Sakartvele pasveikino Pietų Osetijos regiono lyderio Anatolijaus Bibilovo sprendimą paleisti lapkričio pradžioje sulaikytą ir už sienos pažeidimą kalėti nuteistą sakartvelietį gydytoją Važį Gaprindašvilį.

„Labai džiaugiuosi, kad gydytojas Gaprindašvilis šiandien paleistas ir grįžo pas savo šeimą prieš Naujuosius Metus“, – tviteryje parašė Carlas Hartzellas (Karlas Harcelas).

ES pasiuntinys kartu išreiškė viltį, kad Cchinvalis atidarys uždarytus sienos perėjimo punktus.

„Leiskite man dar kartą pabrėžti, kaip svarbu nedelsiant imtis priemonių, kad būtų atidaryti perėjimo taškai“, – pažymėjo jis.

Anksčiau šeštadienį Sakartvelo užsienio reikalų ministras Davidas Zalkalianis padėkojo tarptautinei bendruomenei už aktyvią paramą siekiant gydytojo paleidimo.

Anot jo, V. Gaprindašvilis buvo išlaisvintas Sakartvelo valdžios ir tarptautinių partnerių pastangų dėka.

Opozicinio „Demokratinio judėjimo“ lyderė, buvusi parlamento pirmininkė Nino Burdžanadzė žurnalistams šeštadienį pareiškė, kad Rusija taip pat „svariai prisidėjo“ prie gydytojo paleidimo. 

Sakartvelietis buvo sulaikytas lapkričio 9 d. Achalgoro rajone už Pietų Osetijos sienos pažeidimą. Separatistinio regiono teismas gruodžio 20 d. jam skyrė vienerių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Pietų Osetijos lyderis šeštadienį pasirašė įsaką suteikti malonę už sienos pažeidimą nuteistam gydytojui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Kas tie sakartveliečiai, gal giminės agbungbiams ?

Anonimas

Pietu osetija, cia kas?

Hmm

huirtviletti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS