ES priims 50 tūkst. pabėgėlių iš Afrikos, Artimųjų Rytų ir Turkijos | KaunoDiena.lt

ES PRIIMS 50 TŪKST. PABĖGĖLIŲ IŠ AFRIKOS, ARTIMŲJŲ RYTŲ IR TURKIJOS

  • 8

Europos Sąjunga trečiadienį paskelbė apie savo planus priimti mažiausiai 50 tūkst. pabėgėlių tiesiai iš Afrikos, Tolimųjų Rytų ir Turkijos, siekiant atgrasyti juos nuo pavojingų savarankiškų kelionių per Viduržemio jūrą.

Planuojama per ateinančius dvejus metus priimti pabėgėlių į ES šalis, dalyvaujančias migrantų perskirstymo programoje, parengtoje per 2015 metais Senąjį žemyną supurčiusią migracijos krizę.

„Mums reikia realių alternatyvų ... pavojingoms netvarkingoms kelionėms“, – spaudos konferencijoje Briuselyje sakė Europos Sąjungos migracijos klausimų komisaras Dimitris Avramopulas (Dimitris Avramopoulos) .

Europos Komisija „rekomenduoja integravimo į ES schemą, pagal kurią per artimiausius dvejus metus į Europą turėtų būti perkelta mažiausiai 50 tūkst. pažeidžiamiausių asmenų, kuriems reikia tarptautinės apsaugos“, sakoma jos paskelbtame pranešime.

ES pagal šią schemą jau perkėlė 23 tūkst. žmonių iš pabėgėlių stovyklų už ES sienų, daugiausia – iš Turkijos ir Jordanijos, kurias užplūdo nuo karo Sirijoje bėgantys žmonės.

Perkėlimas iš tų rajonų tęsis, bet „didesnis dėmesys“ teks Libijai, Egiptui, Nigeriui, Sudanui, Čadui ir Etiopijai, nurodė Europos Komisija.

„Tai prisidės prie tolesnio migracijos srautų stabilizavimo palei centrinį Viduržemio kelią“, kuris dažniausiai reiškia pavojingas keliones iš Libijos į Italiją, sakė Komisija.

Ši perkėlimo programa yra atskira nuo prieštaringai vertinamų privalomų ES pabėgėlių priėmimo kvotų, pagal kurias migrantai, jau pasiekę Italiją ir Graikiją, buvo perkeliami į kitas ES šalis. Kvotų galiojimas baigiasi trečiadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

...

Tai kad... ir dievas (popiežiaus lūpomis) prieš Europą nusiteikęs, musulmonus zombiais atbėgančius užtaria.

Lietuvis

Nu ka vėl reikia ruoštis baltijos keliui tik šį karta ne iš tarybos sajungos bet iš europos sajungos išstojimui.

Diagnoze

Dieve, gelbek Europa!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS