ES siunčia 20 mln. eurų vertės pagalbą Haičiui | KaunoDiena.lt

ES SIUNČIA 20 MLN. EURŲ VERTĖS PAGALBĄ HAIČIUI

  • 5

Europos Sąjunga trečiadienį pranešė siunčianti 20 mln. eurų vertės humanitarinę pagalbą Haičiui, šioje Karibų jūros regiono šalyje dėl gaujų smurto įsiviešpatavus chaosui.

„Dėl precedento neturinčio gaujų smurto lygio smarkiai išaugo humanitarinės pagalbos poreikiai visoje šalyje, – žurnalistams sakė Europos Komisijos atstovas spaudai Balazsas Ujvari (Balasas Uivaris). – Šis finansavimas padės humanitarinės pagalbos partneriams patenkinti neatidėliotinus gyventojų poreikius.“

Haičio ministras pirmininkas Arielis Henry (Arielis Anri) antradienį sutiko atsistatydinti, siekiant sustabdyti smurtą, dėl kurio sutriko viešosios paslaugos, daugybė žmonių liko be pastogės, o gatvėse mėtosi lavonai.

A. Henry pasitraukimo pareikalavo didžiąją sostinės Port o Prenso dalį kontroliuojančios gaujos, surengusios nemažai išpuolių prieš policijos nuovadas, kalėjimus ir kitą infrastruktūrą.

Kenija antradienį pranešė, kad nutraukia planus siųsti šalies policiją į smurto draskomą Haitį pagal Jungtinių Tautų remiamą tarptautinę misiją, taip suduodama smūgį tarptautinėms pastangoms stabilizuoti padėtį šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Gal

Frau merkel pas save pasikvies

Anonimas

Susitvarkys negrai ir patys.

blusų "humanitarinė pagalba"

Eitų su savo "humanitares pagalbos" milijonais ir patys velniop, nes kaip kažkokios blusos prilipo prie nukankinto padaro ir ne atplėšti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS