ES siunčia į Ukrainą misiją milicijos reformai paremti | KaunoDiena.lt

ES SIUNČIA Į UKRAINĄ MISIJĄ MILICIJOS REFORMAI PAREMTI

  • 2

Europos Sąjunga (ES) siunčia į Ukrainą dešimtis ekspertų, kurie turi padėti reformuoti milicijos pajėgas ir paremti naujosios, provakarietiškos vyriausybės įsipareigojimus dėl įstatymo valdžios, trečiadienį sakė ES pareigūnai.

Pasak jų, kova su korupcija ir žmogaus teisių pažeidimais civilinio saugumo pajėgose buvo esminis dalykas revoliucijai, kuri vasario mėnesį nuvertė prorusišką vyriausybę.

Pareigūnai sakė, kad kai kurie pradinės 57 ES profesionalų iš Švedijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Liuksemburgo ir Baltijos valstybių grupės nariai jau atvyko į Ukrainą.

„Dar nepasiekėme pradinio operatyvinio pajėgumo. Tai bus padaryta per kelias savaites“, – sakė vienas ES pareigūnas, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės.

Kitas pareigūnas, kuris taip pat prašė neskelbti jo pavardės, pridūrė, kad misija vis dar komplektuoja profesionalus ir palaikymo darbuotojus.

Pareigūnai jau apsilankė sostinėje Kijeve, šalies rytuose esančiame Charkove ir Pietų Ukrainoje esančioje Odesoje.

ES Patariamoji misija dėl civilinio saugumo sektoriaus reformos Ukrainoje buvo pradėta liepos mėnesį, su dvejų metų mandatu padėti valdžiai įvykdyti reformas milicijoje, Vidaus reikalų ministerijoje ir pasienio tarnyboje.

Misija buvo pradėta po to, kai Ukrainos prezidentas Petro Porošenka birželio pabaigoje dalyvavo viršūnių susitikime Briuselyje, pasirašyti ilgai vėlavusio Asociacijos susitarimo su ES – to paties, kuriam įnirtingai priešinosi Maskva ir kuris padėjo išprovokuoti krizę Ukrainoje.

Patarėjai padės spręsti problemas dėl persidengiančių mandatų saugumo pajėgose, „labai įsišaknijusios korupcijos kultūros“ ir „nepagarbos“ žmogaus teisėms.

ES pareigūnai sakė, kad atlyginimų didinimas yra esminis dalykas mažinant pagundas milicininkams imti kyšius.

„Absoliučiai svarbu reformuoti atlyginimų struktūrą“, – sakė vienas pareigūnas.

Pareigūnai pripažįsta, kad civilinio saugumo sektoriaus reforma yra sunkus uždavinys – dėl korupcijos lygio šalyje ir dėl to, kad pagrindinis dėmesys yra sutelktas į karą su Rusijos remiamais sukilėliais Rytų Ukrainoje.

„Tai šalis, išgyvenanti itin sunkų istorinį momentą su mirtina grėsme“, – sakė vienas pareigūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jankis

čia tai geras,amerika nori karo,o jos klapčiukas taikos,tai gal susitarkite

jankis

kacholai ir šituos išmokins imti kyšius ir žmones apiplėšinėt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS