ES tikisi, kad Didžioji Britanija pasiūlys „įspūdingų galimybių“ dėl „Brexit“ | KaunoDiena.lt

ES TIKISI, KAD DIDŽIOJI BRITANIJA PASIŪLYS „ĮSPŪDINGŲ GALIMYBIŲ“ DĖL „BREXIT“

  • 2

Kitos savaitės debatai britų parlamente gali suteikti „įspūdingų galimybių“, leisiančių išeiti iš „Brexit“ krizės, trečiadienį pareiškė vienas aukšto rango ES pareigūnas.

Pasak VTEK pranešimo, bus aiškinamasi, ar M. Žaliukas nepažeidė įstatymo, reikalaujančio informuoti vadovą apie sprendimą pereiti į kitą darbą, taip pat draudžiančio vienerius metus atstovauti kitai įmonei institucijoje, kurioje dirbo paskutinius metus.

Tyrimas pradėtas gavus pranešimą. Pasak jo, M. Žaliukas perėmė „EME solution“ direktoriaus pareigas, į kurias jis buvo paskirtas, kai dar dirbo Registrų centre.

Taip pat VTEK tirs aplinkybes, kai M. Žaliukas sausį „EME solution“ vardu galbūt pateikė raštą dėl sutarties tarp bendrovės ir Registrų centro nutraukimo pasekmių apskaičiavimo.

M. Žaliukas iki 2018-ųjų pabaigos vadovavo Registrų centro Sertifikatų centrui, jis buvo atsakingas už elektroninio parašo paslaugos plėtrą.

Registrų centro ir „EME solution“ bendradarbiavimas tęsėsi nuo 2010 metų, 2011-2016 metais įmonė yra gavusi maždaug 3,8 mln. vertės centro užsakymų, tarp jų – 1,452 mln. eurų vertės sutartis dėl kvalifikuoto e. parašo sertifikatų saugios laikmenos ir programinės įrangos licencijų naujinimo.

„EME solution“ įsteigta 2010 metų vasarį, tarp jos akcininkų tuomet buvo su dviem Registrų centro darbuotojais – M. Žaliuku ir dabartiniu Informacinių technologijų centro sistemų architektu Sauliumi Kvedaravičiumi – giminystės ryšiais susiję asmenys.

Šiuo metu po 50 proc. „EME solution“ akcijų priklauso D. Grigaliui ir „Intendance Investments Limited“, atstovaujamai Gintauto Bertašiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Chm: "Kitos savaitės debatai britų parlamente gali suteikti „įspūdingų galimybių“, leisiančių išeiti iš „Brexit“ krizės, trečiadienį pareiškė vienas aukšto rango ES pareigūnas. Pasak VTEK pranešimo, bus aiškinamasi, ar M. Žaliukas nepažeidė įstatymo, reikalaujančio informuoti vadovą apie sprendimą pereiti į kitą darbą, taip pat draudžiančio vienerius metus atstovauti kitai įmonei institucijoje, kurioje dirbo paskutinius metus" - įdomu pasidarė: ar tas Žaliukas britų parlamentaras, ar - AUKŠTO rango ES pareigūnas.

.

Pasitikrinkite ką rašote.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS