Estijos gynybos ministras: pėstininkų batalione rusakalbiai neterorizuoja estų | KaunoDiena.lt

ESTIJOS GYNYBOS MINISTRAS: PĖSTININKŲ BATALIONE RUSAKALBIAI NETERORIZUOJA ESTŲ

  • 8

Estijos gynybos ministras Juris Luikas paneigė Riigikogu deputato Martino Helmės prielaidą, kad Voru pėstininkų batalione rusakalbiai šauktiniai terorizuoja estus, praneša portalas ERR.

„Galiu patvirtinti, kad jus pasiekę gandai iš esmės neatitinka tikrovės“, - pabrėžė J. Luikas.

Vasario 12 d. M. Helmė kreipėsi į ministrą tokiu laišku: „Mane pasiekė informacija, kad Voru pėstininkų batalione rusakalbiai kariškai nepaklūsta įsakymams ir terorizuoja būtinosios karinės tarnybos kariškius estus. Rusakalbiai šauktiniai ten sudaro daugumą. Jie dažnai atsisako kalbėti estiškai tiek su savo tarnybos draugais, tiek su aukštesnio rango asmenimis. Atliekant Estijos himną jie garsiai gieda Rusijos himną ir terorizuoja estus, kurių yra mažuma. Buvo ir tiesioginio smurto atvejų. Neseniai 16 rusakalbių tiesiogine prasme sumušė estą, kuris atsidūrė ligoninėje“.

Ministro J. Luiko atsakymas buvo toks: „Voru pėstininkų batalione neseniai iš tikrųjų kilo šauktinių muštynės. Šio incidento aplinkybės tiriamos. Į tyrimą įsijungė ir policija. Prieš darant galutines išvadas reikia palaukti, kol bus išaiškintos visos aplinkybės“.

Pasak Estijos gynybos ministro, „būtų nepagrįsta sieti šį incidentą su kariškių etnine priklausomybe remiantis turima informacija“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Lietuvys

Meluoja! Arba estai nečiulpe.

Lietuvis

Tai ka dar kliedet kad estai Nato sudety?jeigu ten rusu armija?nu cudai,zodziu ner

Reiskias

Durniu laivas ir estijoj,,,?Kokia estija jei ten vien rusai,,,?kam leidziami pinigai?kad rusus aprengt estiska forma?jeigu jie visi sneka savo gimta rusu kalba,,rusu himnas tipo estu armijoj,,,!nu pasaulio pabaiga,,moskau turi Apsisikt is juoko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS