Estijos savivaldybės emblema tapo kanapės lapas | KaunoDiena.lt

ESTIJOS SAVIVALDYBĖS EMBLEMA TAPO KANAPĖS LAPAS

  • 0

Vienos pietų Estijos savivaldybės emblema tapo kanapės lapas, simbolizuojantis šio rajono pavadinimą, pranešė pareigūnai.

Nuo šiol apie 2,5 tūkst. gyventojų turinčios Kanepio savivaldybės, kurios pavadinimas estu kalba reiškia „kanapės“, oficialus simbolis bus sidabrinis kanapės lapas ant žalio skydo.

Kanepio meras Andrusas Seeme (Andrusas Semė) trečiadienį sakė, kad per 2017 metais surengtą referendumą šis emblemos projektas sulaukė 80 proc. balsuotojų palaikymo ir buvo pasirinktas iš septynių pateiktų.

Miestelio taryba šį simbolį patvirtino antradienį, pridūrė meras.

Kanepis naują emblemą pasirinko po praeitais metais atliktos administracinės reformos, kai buvo sujungtos trys savivaldybės.

Praeitą mėnesį herbui su kanapės lapu pritarė Valstybės kanceliarija.

A. Seeme aiškino, kad kanapės lapas jau dešimtmečius buvo naudojamas vietos organizacijų emblemose. Nors vartoti kanapes kaip lengvąjį narkotiką Estijoje draudžiama, siūlymas padaryti šį augalą oficialiu simboliu nesulaukė didesnio pasipriešinimo.

„Valstybės kanceliarija negali atmesti šios idėjos vien dėl to, kad herbe pavaizduota kanapė“, – anksčiau sakė šios institucijos patarėjas simbolikos klausimais Gertas Uiboaedas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS