Estų gynybos ministerija nurodė nepardavinėti verslo su Rusija nenutraukusių kompanijų produkcijos | KaunoDiena.lt

ESTŲ GYNYBOS MINISTERIJA NURODĖ NEPARDAVINĖTI VERSLO SU RUSIJA NENUTRAUKUSIŲ KOMPANIJŲ PRODUKCIJOS

Gamintojų, kurie ir toliau dirba Rusijoje ir taip prisideda prie jos karo mašinos finansavimo, produkcija bus pašalinta iš prekybos vietų, susijusių su Estijos gynybos pajėgomis ir kitomis Gynybos ministerijai pavaldžiomis institucijomis.

Tai pranešė Gynybos ministerijos spaudos tarnyba, kuria remiasi portalas ERR.

„Daugelis Vakarų verslininkų nutraukė savo veiklą Rusijoje, tačiau vis dar yra tokių, kurie ir toliau remia Rusijos ekonomiką ir jos karo mašiną. Suprantu, kad potvarkis nebenaudoti Gynybos ministerijos valdymo sferoje „PepsiCo“, „Mars“, „Nestle“ ir kitų didelių korporacijų produkcijos gali sukelti tam tikrą diskomfortą, tačiau daugeliui produktų galima rasti ir Estijos gamintojų siūlomą alternatyvą. Tikiuosi visų supratimo, padėkime Ukrainai nugalėti“, – pareiškė gynybos ministras Hanno Pevkuras.

Sprendimas taikomas gamintojams, kuriuos Ukrainos nacionalinė korupcijos prevencijos agentūra įtraukė į tarptautinių karo rėmėjų sąrašą. Šiuo sąrašu Ukraina daro spaudimą Rusijoje veikiančioms užsienio kompanijoms, kad jos atsisakytų ten verslo ir nefinansuotų Rusijos karo prieš Ukrainą, sakoma Estijos gynybos ministerijos pranešime spaudai.

Prekybos automatai, kavinės ir kitos prekybos vietos, esančios Gynybos ministerijos valdymo sferoje, nebepardavinės tokių kompanijų kaip „PepsiCo“, „Mars“, „Nestle“, „Unilever“ ir „Mondelēz International“ produkcijos - šokolado, sausainių, bulvių traškučių, ledų, kramtomosios gumos ir gaiviųjų gėrimų. Taip pat bus nutraukta „Philip Morris International“ ir „Japan Tobacco International“ (JTI) tabako gaminių prekyba.

„Savo partneriams siūlysime, jei įmanoma, šiuos gaminius pakeisti analogais“, – sakė žurnalistams Kristas Raudas iš Gynybos investicijų centro.

Gynybos investicijų centro partneriai uždraustų kompanijų produkciją turės pašalinti per 60 dienų.

 

Gairės: Estijos gynybos ministerija, karas Ukrainoje, Hanno Pevkuras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS