Euro zonos ministrai sutarė dėl 8,5 mlrd. eurų finansinės pagalbos paketo Graikijai | KaunoDiena.lt

EURO ZONOS MINISTRAI SUTARĖ DĖL 8,5 MLRD. EURŲ FINANSINĖS PAGALBOS PAKETO GRAIKIJAI

  • 3

Euro zonos ministrai ketvirtadienį sutarė dėl naujo finansinės pagalbos paketo Graikijai, jis sieks 8,5 mlrd. eurų, pranešė Europos Sąjungos (ES) šaltiniai.

„Turime sprendimą dėl programos ir sutarėme dėl 8,5 mlrd. eurų Graikijai“, - naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis po 19 euro zonos šalių finansų ministrų susitikimo Liuksemburge.

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde (Kristin Lagard) pranešė pasiūlysianti fondo valdybai, kad TVF prisidėtų prie šio paketo.

„Norėčiau paskelbti apie savo ketinimą pasiūlyti TVF Vykdomajai valdybai pritarti naujai Tarptautinio valiutos fondo programai Graikijai“, - sakė ji po derybų su euro zonos ministrais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Ir vėl pas mus PVM didės... nes mes ne graikai, mes į gatves neinam.

globeja

gera graikams atsipalaidave iki galo jei kas is karto nieks nedirba visi steikuoja ir kaip nestreikuoti europa vel duos pinigu kiek reikia kad tik graikai nepabegtu is sajukgos va kur tikra pagelba

Kniauksėda

Kaip faina. Skola siekia 140 proc. BVP, grąžinti jos nėra jokių šansų ir čia nusprendžiama dar daspausdinti kažkiek orinių pinigų, kas jais padengti kitus orinius. Koks skirtumas, juk ECB kas mėnesį išspausdina po 80 mlrd. ir išmeta juos į rinką. Kitaip ES ekonomika užsilenktu po dviejų savaičių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS