Europos lyderiai vienbalsiai prieštarauja Rusijos sugrįžimui į G-7 | KaunoDiena.lt

EUROPOS LYDERIAI VIENBALSIAI PRIEŠTARAUJA RUSIJOS SUGRĮŽIMUI Į G-7

  • 6

Europos šalių, priklausančių Didžiojo septyneto (G-7) galingųjų pasaulio šalių grupei, lyderiai viebalsiai prieštarauja JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) raginimui sugrąžinti į šį klubą Rusiją, penktadienį pareiškė Prancūzijos vadovo Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) biuras.

E. Macronas, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei) ir naujasis Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte (Džiuzepė Kontė) per derybas Kanadoje vykstančio G-7 viršūnių susitikimo kuluaruose susitarė laikytis bendros pozicijos Rusijos atžvilgiu.

„Bendra Europos pozicija yra prieš Rusijos sugrįžimą“, – žurnalistams sakė vienas artimas E. Macrono patarėjas. Vis dėlto lyderiai neatmeta „galimybės užmegzti dialogą“ su Maskva.

G. Conte, pirmąkart dalyvaujantis galingųjų pasaulio šalių viršūnių susitikime, anksčiau šiandien yra užsiminęs, kad pritartų D. Trumpo pasiūlymui sugrąžinti Rusiją į klubą, iš kurio ji buvo išvaryta po 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos.

Th. May, kurios vyriausybė apkaltino Rusiją esant atsakingą už anksčiau šiemet įvykdytą buvusio rusų dvigubo šnipo apnuodijimą Anglijos Solsberio mieste, pareiškė, jog G-7 turi būti įsitikinęs, kad Maskva pasikeitė.

„Visada aiškiai sakėme, kad turėtume bendrauti su Rusija. Frazė, kurią vartoju (apie Rusiją), yra: bendrauti, bet saugotis“, – sakė premjerė britų televizijai „Sky News“.

„Prisiminkime, kodėl G-8 tapo G-7. Prieš prasidedant diskusijoms dėl bet ko, turėtume būti tikri, kad Rusija keičia savo kelią ir renkasi kitą maršrutą“, – sakė Th. May.

GALERIJA

  • Europos lyderiai vienbalsiai prieštarauja Rusijos sugrįžimui į G-7
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kam

tas curkas ar ne del ivaizdzio?....

Faktas

Rusijai nereikalinga tą mėšlo krūva, kurį ten nieko nesprendžia. Rusijai nereikalingas mėšlu smirdantis septintukas.

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

D.GRYBĘ - MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS