Europos Parlamento vadovas atsiprašė už komentarus apie B. Mussolinį | KaunoDiena.lt

EUROPOS PARLAMENTO VADOVAS ATSIPRAŠĖ UŽ KOMENTARUS APIE B. MUSSOLINĮ

  • 3

Dešiniajam sparnui priklausantis Europos Parlamento pirmininkas italas Antonio Tajanis (Antonijus Tajanis) ketvirtadienį atsiprašė už kontroversiškus komentarus, kuriais gyrė diktatoriaus Benito Mussolinio (Benito Musolinio) pastangas.

„Kaip tvirtų įsitikinimų antifašistas, atsiprašau visų, kuriuos galėjo įžeisti tai, ką pasakiau. Savo komentarais jokiais būdais nesiekiau pateisinti ar nuvertinti nedemokratiško ir totalitariško režimo“, – sakė A. Tajanis, kuris yra artimas magnatui ir buvusiam premjerui Silvio Berlusconiui (Silvijui Berluskoniui).

„Nebūtina sutikti su jo metodais,.. bet būkime teisingi: Mussolini nutiesė kelių, pastatė tiltų, pastatų, sporto objektų, jis perkūrė daug mūsų Italijos dalių“, – kiek anksčiau interviu vienam radijui sakė A. Tajanis.

„Bendrai kalbant nemanau, kad jo vyriausybės veiksmai buvo pozityvūs. Bet darbai buvo padaryti“, – trečiadienį Italijos radijui sakė A. Tajanis. Jis taip pat paminėjo „labai rimtas, nepriimtinas klaidas“, įskaitant oponentų šalinimą, rasės įstatymus ir karo paskelbimą.

Ketvirtadienį Italijoje socialiniuose tinkluose daug kas minėjo A. Tajanis.

Kairiojo sparno europarlamentarai Briuselyje priminė A. Tajanio partijos „Pirmyn, Italija“ (Forza Italia) aljansą su kraštutinių dešiniųjų partijomis „Lyga“ (Lega) ir „Fratelli d'Italia“ („Italijos broliai“).

„Europos Parlamento pirmininko pareiškimai yra nederami ir absoliučiai nepriimtini“, – sakoma EP Žaliųjų frakcijos/Europos laisvojo aljanso vadovės Ska Keller (Ska Keler) pareiškime.

„Antonio Tajanis privalo atšaukti savo komentarus, kuriais normalizuojamas fašizmas, arba atsistatydinti“, – sakė vokiečių europarlamentarė.

GALERIJA

  • Europos Parlamento vadovas atsiprašė už komentarus apie B. Mussolinį
  • Europos Parlamento vadovas atsiprašė už komentarus apie B. Mussolinį
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Turim pradėt galvot ką Stalinas gero padarė?.. :/

Senis

O, koks ekonomikos šuolis, buvo Vokietijoje. Tuo, laiku, naciai valdė, ne tik Italiją, kaip ir Ispanija. ČILĖS pvzd., ne toks senas.

dk

Taip, taip. Demokratine Europa... Negalima pasakyti tiesos apie Mussolini? Jei tikrai visa tai buvo padaryta jam esant??? Ir uz tai reikia atsiprasyti?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS