Floridoje laineris „Boeing 737 MAX“ turėjo nusileisti avariniu režimu | KaunoDiena.lt

FLORIDOJE LAINERIS „BOEING 737 MAX“ TURĖJO NUSILEISTI AVARINIU REŽIMU

  • 1

JAV oro bendrovės „Southwest Airlines“ laineris „Boeing 737 MAX“ antradienį buvo priverstas nusileisti avariniu režimu dėl variklio gedimo, kai buvo perskraidinamas iš Floridos į Kaliforniją, pranešė Federalinė aviacijos agentūra (FAA).

„Orlaivis sugrįžo ir saugiai nusileido Orlande“, – sakoma FAA pranešime. Agentūra nurodė, kad lėktuve, kurį ketinta perskraidinti į Viktorvilį Kalifornijoje, keleivių nebuvo.

„FAA tiria padėtį“, – pridūrė agentūra.

FAA kovo 13-ąją nurodė nutupdyti visus „Boeing 737 MAX“ modelio lėktuvus po dviejų pražūtingų katastrofų, susijusių su oro bendrovėmis „Ethiopian Airlines“ ir „Lion Air“, bet lainerius vis dar galima perkelti iš vieno oro uosto į kitą.

„Southwest Airlines“ informavo, kad „tuojau po pakilimo“ sutriko vieno variklio darbas.

„Įgula veikė pagal taisykles ir saugiai sugrįžo į oro uostą“ apie 15 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku, sakė bendrovės atstovas Chrisas Mainzas (Krisas Maincas).

„Šis „Boeing 737 MAX 8“ bus perkeltas į mūsų priežiūros centrą Orlande, kur bus patikrintas“, – pridūrė jis.

Spalį Indonezijoje įvykusi šio tipo „Boeing“ lėktuvo katastrofa ir anksčiau šį mėnesį Etiopijoje nutikusi panaši nelaimė pareikalavo iš viso 346 žmonių gyvybių.

Abi katastrofos, įvykusios panašiomis aplinkybėmis, privertė tarnybas visame pasaulyje sustabdyti šio modelio „Boeing“ lėktuvų skrydžius.

Vėliau „Boeing“ atliko „737 MAX“ bandomųjų skrydžių, kad įvertintų nuo orlaivio smukos turinčios apsaugoti sistemos MCAS, galbūt tapusios minėtų dviejų katastrofų priežastimi, atnaujinimą, sakė du apie padėtį informuoti šaltiniai.

Ši sistema buvo kritikuojama, nes gali veikti netinkamai, o tuomet pilotams lėktuvą sunku suvaldyti. Abi pastarosios katastrofos įvyko tuojau po lainerių pakilimo.

JAV Senato prekybos komitetas trečiadienį apklausa FAA administratoriaus pareigas einantį Danielį Elwellą (Danielį Elvelą) ir Susisiekimo departamento generalinį inspektorių Calviną Scovelą (Kalviną Skovelą)

Numatoma, kad įstatymų leidėjai užduos šiems pareigūnams klausimų, kaip FAA suteikė sertifikatą „737 MAX“ modelio laineriams, taip pat aiškinsis, ar priežiūros tarnybos vertino „Boeing“ pernelyg atlaidžiai ir paspartinta tvarka suteikdavo kai kuriuos leidimus.

Po šių klausymų vėliau turėtų įvykti susitikimas su „Boeing“ atstovais, oro bendrovių pilotais ir kitais suinteresuotais asmenimis, nurodė komitetas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pirmiausia

griezta kontrole firmos personalui kuris stato siuos lektuvus uz technine kokybe o tai gali buti ir diversnis irangos nesklandumas kuro firma kratosi ir tuo jau turi susirupint czv.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS