„Forbes“: darbas Baltuosiuose rūmuose pakenkė D. Trumpo vietai milijardierių sąraše | KaunoDiena.lt

„FORBES“: DARBAS BALTUOSIUOSE RŪMUOSE PAKENKĖ D. TRUMPO VIETAI MILIJARDIERIŲ SĄRAŠE

  • 0

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) grynojo turto vertė per metus nepakito ir sudaro 3,1 mlrd. JAV dolerių, tačiau „Forbes“ sudaromame milijardierių sąraše jis šiemet užėmė žemesnę vietą, nes verslo žurnalas mano, kad jo darbas Baltuosiuose Rūmuose kenkia Trumpo prekės ženklui.

Trečiadienį paskelbtame „Forbes“ turtingiausių 400 milijardierių sąraše D. Trumpui atiteko 259 vieta, nors pernai jis buvo užėmęs 248-ą vietą.

2015 metais, kai D. Trumpas paskelbė apie ketinimus siekti JAV prezidento posto, kurie tuomet buvo palaikyti „neįmanoma misija“, „Forbes“ jo grynąjį turtą buvo įvertinęs 4,5 mlrd. JAV dolerių.

Prezidento turto vertės mažėjimą „Forbes“ aiškina, be kita ko, tuo, jog jam tenka skelbti išsamesnę informaciją apie savo turtą. Įtakos turi ir prezidento darbas.

Nemažą dalį savo turto D. Trumpas susikrovė leisdamas naudoti savo vardą projektuose, kurie ne visada jam priklauso. Tačiau „Forbes“ atliktas tyrimas rodo, kad ši strategija pradeda neigiamai jam atsiliepti, nes jo vardas imamas tapatinti ne su prabanga, o su prieštaringumu ir tai atbaido verslo partnerius bei galimus butų pirkėjus.

Vis dėlto D. Trumpui priklausančio nekilnojamojo turto vertė per metus padidėjo, mano „Forbes“.

„Forbes“ milijardierių sąrašo viršūnėje šiemet puikuojasi „Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas (Džefas Bezosas), kurio turtas vos per metus padidėjo 78,5 mlrd. JAV dolerių ir kurio grynojo turto vertė siekia 160 mlrd. JAV dolerių.

Antroje vietoje yra Billas Gatesas (Bilas Geitsas), vienas iš „Microsoft“ įkūrėjų, kuris šiame sąraše yra pirmavęs net 24 metus iš eilės. Jo grynąjį turtą „Forbes“ įvertino 97 mlrd. JAV dolerių.

„Forbes“ skaičiavimais, bendra visų į sąrašą įtrauktų 400 milijardierių grynojo turto vertė šiemet padidėjo nuo 2,7 trln. JAV dolerių metais anksčiau iki rekordinių 2,9 trln. JAV dolerių.

Visą sąrašą galima rasti svetainėje www.forbes.com/forbes-400/.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS