„Geltonųjų liemenių“ vedlys reikalauja susitikimo su E. Macronu ir grasina | KaunoDiena.lt

„GELTONŲJŲ LIEMENIŲ“ VEDLYS REIKALAUJA SUSITIKIMO SU E. MACRONU IR GRASINA

  • 2

„Geltonųjų liemenių“ judėjimas Prancūzijoje pareikalavo kuo skubesnio susitikimo su prezidentu Emmanueliu Macronu ir pagrasino išplėsti savo protestus prieš vyriausybę.

Atvirame laiške vienas judėjimo lyderių Ericas Drouet'as kaltino šalies vadovą esant „kurčiam“ tautos reikalavimams.

„Daugelis „geltonųjų liemenių“ netenka kantrybės. Ir supraskite, kad kai kurie, deja, neliks ramūs amžinai“, - sakoma laiške, kuris buvo išplatintas ir per socialinius tinklus. E. Drouet'as „n-tąjį kartą“ reikalauja susitikimo su E. Macronu, rašė jis savo įsteigtos grupės „Įtūžusi Prancūzija!!!“ vardu.

„Geltonosios liemenės“ yra atviros dialogui, „tačiau ne vienašališkomis Eliziejaus rūmų sąlygomis“, - teigė aktyvistas. Konkrečių savo reikalavimų E. Drouet'as atvirame laiške neįvardijo, tačiau „geltonųjų liemenių“ judėjimas jau daug savaičių protestuose reikalauja stiprinti gyventojų perkamąją galią, tai pat mažinti mokesčius. E. Macrono nuolaidas, pavyzdžiui, didesnį minimalų atlyginimą, „geltonosios liemenės“ atmeta kaip visiškai nepakankamus.

E. Drouet'as dabar sakė, kad, jei E. Macronas toliau laikysis savo pozicijos, „tauta vėl perims valdžią“. Kitos savaitės bus „gana sunkios Prancūzijai“, paskelbė jis. Judėjimas esą „stiprės labiau nei bet kada“. Dieną ir naktį, savaitgalį ir savaitės dienomis „geltonosios liemenės“ bus matomos. „Mes nieko nebebijome“, - pabrėžė lyderis.

GALERIJA

  • Ericas Drouet
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Artūras

Lietuviai palaiko Geltonosias liemenes...

Vartotojas

Prancūzija jau dabar prasiskolinusi kiaurai. Skolinkitės dar ir kelkite atlyginimus bei pašalpas. O paskui - karas ir skolos bus nurašytos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS