H. Clinton atsisakė paskutinių debatų su varžovu | KaunoDiena.lt

H. CLINTON ATSISAKĖ PASKUTINIŲ DEBATŲ SU VARŽOVU

  • 0

Demokratų favoritė kovoje už partijos kandidato į JAV prezidentus statusą Hillary Clinton (Hilari Klinton) pirmadienį atmetė kvietimą dalyvauti paskutiniuose kampanijos debatuose su varžovu Bernie Sandersu (Berniu Sandersu), paskelbė jos kampanijos pareigūnai.

„Mes atmetėme „Fox News“ kvietimą dalyvauti debatuose Kalifornijoje“, – sakoma H.Clinton atstovės Jennifer Palmieri (Dženifer Palmiri) pareiškime, kuriame priduriama, kad buvusi valstybės sekretorė vietoje to sutelks dėmesį į kampaniją prieš numanomą Respublikonų partijos kandidatą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą).

„Mes manome, kad Hillary Clinton laikas geriausiai naudojamas kampanijos renginiams ir tiesioginiams susitikimams su rinkėjais Kalifornijoje, taip pat – rengimuisi (lapkritį įvyksiančių) visuotinių rinkimų kampanijai“, – pridūrė atstovė.

Vermontui atstovaujantis senatorius B.Sandersas trečiadienį sutiko dalyvauti debatuose Kalifornijoje, kurioje birželio 7-ąją rengiami potencialiai lemiami pirminiai rinkimai. Tą pačią dieną pirminiai rinkimai įvyks ir dar penkiose valstijose.

Kairiosios pakraipos senatorius į H.Clinton pirmadienio sprendimą reagavo pareiškimu, kuriame nurodė, jog „yra nusivylęs, bet nenustebęs dėl sekretorės Clinton nenoro dalyvauti debatuose prieš didžiausius ir svarbiausius kandidato į prezidentus paskyrimo proceso pirminius rinkimus“.

„Demokratija ir pagarba Kalifornijos rinkėjams reikštų, kad turėtų įvykti energingi debatai, per kuriuos rinkėjai galėtų nuspręsti, kieno idėjas remia“, – pridūrė jis.

Nors H.Clinton beveik neabejotinai laimės Demokratų partijos nominaciją, B.Sandersas atmeta raginimus trauktis ir sako, kad kelias jam vis dar yra atviras.

Tačiau nauja apklausa, kurios rezultatus pirmadienį paskelbė Los Andželo transliuotojas KABC, rodė, kad H.Clinton persvara prieš B.Sandersą Kalifornijoje didėja ir kad ją dabar remia 57 proc., o B.Sandersą – 39 proc. kaliforniečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS