Į Kremliui nepalankių žmonių sąrašą patekę žurnalistai baiminasi dėl savo gyvybių | KaunoDiena.lt

Į KREMLIUI NEPALANKIŲ ŽMONIŲ SĄRAŠĄ PATEKĘ ŽURNALISTAI BAIMINASI DĖL SAVO GYVYBIŲ

Po praėjusią savaitę Ukrainos specialiųjų tarnybų inscenizuoto Rusijos žurnalisto Arkadijaus Babčenkos nužudymo, Ukrainos pareigūnai teigia gavę duomenų apie Rusijos sudarytą jai nepalankių žmonių, kuriems gresia pavojus, sąrašą.

Naujienų agentūros „Reuters“ kalbinti minimame sąraše esantys žurnalistai sako tikintys, kad toks sąrašas gali būti, ir nerimaujantys dėl savo gyvybės.

Žurnalistai sakė gavę Ukrainos pareigūnų perspėjimą apie tai, kad jie įtraukti į Rusijos sudarytų režimui nepalankų 47 asmenų sąrašą. Taip pat teigė, kad jiems siūloma apsauga.

„Daug žmonių nori maloniai nustebinti V. Putiną. Todėl V. Putinas niekada nepripažins, kad tai jis padarė – jie tai padarė dėl jo. Įvairūs radikalai pasirengę atnešti jo priešų galvas ant lėkštės. Kai nužudomi pagrindiniai priešai, tada jie gali pradėti domėtis žurnalistais“, – sakė žurnalistas Matvejus Ganapolskij.

Po to kai praėjusią savaitę Ukrainos specialiosios tarnybos inscenizavo Rusijos žurnalisto A. Babčenkos mirtį, Ukraina kalba apie žurnalistams gresiančius pavojus. O tokia informaciją tikina gavę iš žmogaus, susijusio neva su planuotu žurnalisto nužudymu.

„Aš labiau tikėčiau, nei netikėčiau. A. Babčenka patikėjo ir galbūt tai išgelbėjo jam gyvybę“, – sakė M. Ganapolskij.

Žurnalistai teigia baiminantys dėl savo gyvybės, o esą buvimas kitoje šalyje saugumo neužtikrina.

„Skripaliai buvo apnuodyti Didžiojoje Britanijoje, kažkas buvo nužudytas Jungtinėse Valstijose. Nusiųsti žmogų kažką nužudyti – tik lėktuvo bilieto kainos klausimas. Nepopuliariuoju sezonu bilietai parduodami su nuolaida, todėl geografija nebesvarbi. Geriausia išvis mesti šią profesiją. S. Skripalis seniai taip ir padarė, tačiau V. Putino revanšas pasiekė jį po daugelio metų, ar ne?“ – baiminosi M. Ganapolskij.

Apie gresiančius pavojus kalbėjo ir kitas žurnalistas – Jevgenijus Kiseliovas, žinomas Kremliaus kritikas, kuris kaip teigia dėl to turėjęs bėgti iš Rusijos.

„Jei esi politikos žurnalistas, komentatorius ir dalyvauji šiame kare, aš palaikau Ukrainos pusę, tai rizikinga. Nebijau jo. Nesakau, kad kartais nejaučiu baimės dėl savęs, savo šeimos, draugų ir giminių. Tačiau jausmas, kurį jaučiu, yra neapykanta ir panieka“, – tikino žurnalistas J. Kiseliovas.

Apie gresiančius pavojus nuolat užsimena Rusijos opozicijoje esantys politikai, o Kremlių kritikuojantys žurnalistai kalba apie sudėtingas darbo sąlygas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

|Puskvaisis zurnalistas, meluojantis bet ką, kas moka pinigus, nesamones klalbantis, paieskokite diskusijos tiesioginiame eteryje, kaip jis bando issukti narkomana, artima |Porosenkai, kuris uzmuse perejoje per zalia sviesa ejusia mergaite. |Cirkas, baisi valstybe ir klaunai prie jos vadziu, dar blogiau, kad musu isrinktieji gina tokius.

VYTAUTAS

taegul greičiau bėga iš Ukrainos,nes pastarieji,norėdami apdergti rusija,gali atlikti juodą darbą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS