Į Tailandą grįžo šeši „Hamas“ įkaitais laikyti šios šalies piliečiai | KaunoDiena.lt

Į TAILANDĄ GRĮŽO ŠEŠI „HAMAS“ ĮKAITAIS LAIKYTI ŠIOS ŠALIES PILIEČIAI

Šeši tailandiečiai įkaitai, „Hamas“ pagrobti ir savaites laikyti Gazos Ruože, pirmadienį grįžo į karalystę, pranešė pareigūnai.

Pasak Izraelio valdžios, dešimtys tūkstančių tailandiečių dirbo Izraelyje, daugiausia žemės ūkio sektoriuje, kai spalio 7 d. palestiniečių teroristai įsiveržė per sieną ir nužudė 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, įkaitais paėmė maždaug 240 žmonių.

„Hamas“ pagrobė mažiausiai 32 tailandiečius, Bankoko užsienio reikalų ministerija ir Tailando musulmonų grupės derėjosi dėl jų paleidimo. Praėjusią savaitę į Tailandą grįžo septyniolika pagrobtųjų, pirmadienį apie 14 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku į sostinės Suvarnabhumio oro uostą po kelių savaičių nelaisvėje atskrido dar šeši. Kai „Hamas“ juos paleido, jie buvo gydomi Izraelio ligoninėje, o valdžia rengėsi parskraidinti juos namo. Pasak Užsienio reikalų ministerijos, penki iš buvusių įkaitų turėtų tuojau pat grįžti į savo gimtuosius miestus karalystėje.

Įkaitai buvo paleisti per laikinąsias paliaubas, pasibaigusias gruodžio 1 dieną. Dar devyni tailandiečiai vis dar yra Gazos Ruožą valdančios palestiniečių grupuotės nelaisvėje, pranešė Bankoko užsienio reikalų ministerija.

Per „Hamas“ išpuolį Izraelyje buvo 30 tūkst. Tailando piliečių, daugiausia migrantų iš skurdesnių karalystės šiaurės rytinių provincijų. Tailando užsienio reikalų ministerijos duomenimis, per karą žuvo 39 tailandiečiai, 19 buvo sužeisti, karalystė evakavo daugiau nei 8,5 tūkst. savo žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS