Į žaidynes – su kibiru rankose | KaunoDiena.lt

Į ŽAIDYNES – SU KIBIRU RANKOSE

Užtvindytas tualetas ir tiesiai iš sienos srūvantis vanduo – tai vaizdeliai, kuriuos įamžino du sporto žurnalistai, apsistoję Rio de Žaneiro olimpiniame kaimelyje.

Atletai iš kai kurių pasaulio šalių piktinasi gyvenimo sąlygomis Rio de Žaneiro olimpiniame kaimelyje. Štai Australijos olimpinė rinktinė pareiškė, kad negyvens kaimelyje esą dėl antisanitarinių sąlygų. Australai rėžė tiesiai – kaimelyje varva vamzdžiai, kemšasi tualetai, taip pat nesutvarkyta elektros instaliacija. Tad delegacija ketina apsistoti viešbutyje.

Australijos olimpinės delegacijos vadovė Kitty Chiller teigė, kad atliko testus kaimelyje ir problemos pradėjo dygti kaip grybai po lietaus.

"Vanduo persisunkė per sienas, kambariuose buvo jaučiamas stiprus tvaikas, o elektros sistema taip pat neveikė tinkamai", – vardijo problemas K.Chiller.

Anot jos, skundėsi ne tik ji, o ir Didžiosios Britanijos bei Naujosios Zelandijos olimpinių delegacijų vadovai.

Tiesa, šie teigė, kad neketina ieškoti atletams kitos gyvenimo vietos, nes tokių problemų pasitaiko kiekvienose žaidynėse.

Italijos olimpinės rinktinės atstovai išsprendė visus nesklandumus pasisamdę savo elektrikus ir santechnikus, kurie viską sudėliojo į savo vietas.

Įvairūs nesklandumai – puiki proga pasireikšti žurnalistams: štai reporteris iš Naujosios Zelandijos Jeffas McTainshas padarė fotografiją, kurioje matyti jo dušo patalpoje sienoje esanti skylė, o pro ją, pasukus čiaupą, bėga vanduo.

Jis minėtą fotografija įdėjo į socialinį tinklalapį "Facebook", kur ji susilaukė daug dėmesio.

"Jau daug girdėjome apie tai, kad ne viskas olimpiniame kaimelyje padaryta iki galo. Klasikinis pavyzdys – mano vonia. Stoviu duše, o vanduo bėga iš sienos. Jokio dušo", – parašė po fotografija J.McTainshas.

Lewisas Hamptonas, kitas žurnalistas, viešai skundėsi, kad jo kambarys po maudynių duše buvo užlietas.

Pasak jo, vonioje netinkamai įrengta nuotekų sistema, tad visas vanduo bėga pro kraštus. L.Hamptonas teigė, kad jam teko skubiai patraukti į šoną visus elektrinius prietaisus, kad jo nenupurtytų elektra.

Tiesa, tiek L.Hamptonas, tiek ir J. McTainshas vėliau pripažino, kad olimpinį kaimelį prižiūrintys darbuotojai greitai išsprendė visas problemas.

Kaimelyje yra pastatytas 31-as pastatas ir įrengti 3 604 apartamentai. Žurnalistams, kurie nušvies žaidynes, už gyvenimą kaimelyje tenka susimokėti – kambariai nėra labai ištaigingi, jie prilygsta maždaug 2 žvaigždučių viešbučiui.

Viena naktis kaimelyje kainuoja net 239 JAV dolerius.

Statybų brokas – ne vienintelė problema. Kai kurie atletai skundėsi, kad jų lovos – per trumpos. Kiti sakė, kad net dušo kabinos užuolaidėlių niekas nesivargino pakabinti.

Rio de Žaneiro meras Eduardo Paesas patikino, kad visi nesklandumai bus pašalinti labai greitai. Be kita ko, po australų akibrokšto jis nesusilaikė nesukritikavęs Sidnėjuje vykusios 2000 m. olimpiados. Anot mero, Rio de Žaneiro olimpinis kaimelis – "daug gražesnis negu buvo Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse".

GALERIJA

  • Į žaidynes – su kibiru rankose
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS