Įmonė samdo tuos, kam per 60 metų: jie vis dar jauni širdimi ir kupini entuziazmo | KaunoDiena.lt

ĮMONĖ SAMDO TUOS, KAM PER 60 METŲ: JIE VIS DAR JAUNI ŠIRDIMI IR KUPINI ENTUZIAZMO

  • 11

Kai pensija ant nosies, daugelis pasijunta darbdaviams nebereikalingi. Tačiau vienas italas verslininkas džiaugiasi, kad jo įmonėje įdarbinami žmonės, sulaukę 60 metų ir daugiau.

Nustebsite, kodėl pieno perdirbimo įmonė sužibo žiniasklaidoje.

„Sveiki, esu Hugo ir dirbu „Brazzale“, esu jo pardavimų atstovas Pietų Italijoje“, – teigė 60 metų darbuotojas Hugo Pauolon.

Hugo daug prekių pristato mažu sunkvežimiu.

„Kai atvažiuoju, visi sako: „O, Hugo! Tai man – ne tik darbas, o asmeninis ryšys“, – kalbėjo jis.

60-metis savo darbą dievina, tai turėtų patikti ir darbdaviui. Hugo į pensiją nenori eiti, o pardavinėti sūrį ir sviestą, kiek jėgos duos. Tačiau daug įmonių jo nė nesamdė dėl amžiaus. Laimė, prieš trejetą metų juo susidomėjo italas verslininkas. Jo pieninė netoli Venecijos ėmė mirgėti antraštėse dėl neįprastos personalo politikos – samdo tik vyresnio amžiaus darbuotojus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Nesakyčiau vyresnius, jie vis dar jauni širdimi ir kupini entuziazmo. Jie turi daugiau patirties ir tikiu, kad visiškai kitaip vertina darbą – atiduoda viską, ką gali“, – teigė „Brazzale“ generalinis direktorius Roberto Brazzale.

Ir Hugo – ne vienintelis, kuris čia atiduoda visas jėgas. Viskas prasidėjo nuo verslininko vaikystės draugo Alessandro Ferrarino.

„Ieškojau darbo ir paskambinau jam. Jis pasakė: „Tiesiog ateik, į rinką kaip tik planuoju išleisti puikų produktą – ypatingą sviestą, pagamintą su meile“. Nuo tada ir dirbame drauge“, – pasakojo 61 metų darbuotojas A. Ferrarin.

Rezultatas – naujas skyrius, kuriame dirba tik peržengę 60-mečio slenkstį. Ir Sonja Cattaneo per koronavirusą tapusi bedarbe čia rado savo kėdę.

„Nerasdamas darbo tarsi įkrenti į duobę. Esu dėkinga už puikią galimybę čia dirbti“, – sakė įmonės darbuotoja S. Cattaneo.

Ir nauda visiems – jaunimas turi iš ko mokytis. Be to, įmonė, įdarbindama senjorus, gauna nedidelę subsidiją iš valstybės. Tačiau kitaip nei skelbia sensacijų besivaikančios antraštės, jaunimas čia labai laukiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Tomas

Dar vieną propagandą pavarė - dirbkite iki grabo lentos, nes pencijų "nėra" iš ko mokėti ir valdantieji audžia mintį, kad nereikėtų mokėti pencijas - jie tai sau pakankamai "prikaupė"...

Nuomonei

Lietuvoje didžiausia bėda yra panieka saviems. Įdomu, kiek metų turi ta Nuomonė? Parašytas bjaurus ir šmeižikiškas komentaras, niekinantis kitus žmones, pagal amžių – apibendrinimai labai kraštutiniai. Gal tas Nuomonės rašytojas yra kilęs iš tokios aplinkos ir jo mamytė, tėtukas su visais seneliais ir buvo tie vagys? – todėl jis taip viską žino? Kažkoks nesuprantamas, skaldytojiškas ir neapykantą skleidžiantis komentaras. Be to, jei žiūrėti rimtai, tai viskas, apie ką rašo šitas pagiežingas komentatorius vyksta ir dabar – vadinasi homo sovieticus niekur nedingo, tik nudreifavo į homo capitalisticus? ir dabar puikiai tarpsta, nes ši sistema gal ir yra tas išsvajotas, ,,vagių rojus“? :) :) :) p.s. pats rašote, kad po 1990 m ,,plovė pinigus sunkvežimiais“ – vadinasi, jūs teigiate, kad tas tebesitęsia? :)

Nuomonė

Lietuvoje tie, kam virš 60 m, yra užkietėję homo sovietikus. Daug jų tarpe labai oralobusių ir vaidinantis ubagas labai meistriškai, nes vogė, ėmė kyšius, bijo žmonių pykčio. Jie nusipirkę savo vaikų, draugų vardu be tik mažus butus Ispanijoj ar Egipte, šitos amžiaus kategorijos lietuvės ir ypač tos, kur jau virš 65 metų, turi tylomis nusipirkę dvarus ir ištisas salas egzotiniuise kraštuose. Todėl Italijos atvejis su įdarbintas vyresnio amžiaus asmenimis ir subsidijos yra ne į temą. Lietuvoje senjirės kurioms virš 65 metukų valdo virš 25 milijardų eurų, kurie yra ne įmonių nuosavybė, o tų senjorų asmeniniai pinigai. Antrą tiek drąsiai galite skaičiuoti kaip jų pinigus laikomus ne banke Lietuvoje, o tiesiog grynaisiais ar nekilnojamuoju turtu kur nors kitur, kur niekaip neapgausi, kad tas yra iš Lietuvos išvogtas turtas pradedant maždaug nuo 1977-1985 m, kada vogimuo buvo visos sąlygos, o jau po 1990 m šito nurodyto amžiaus senjorės plovė pinigus sunkvežimiais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS