Indija ir Prancūzija ragina susivienyti prieš šalis, remiančias terorą | KaunoDiena.lt

INDIJA IR PRANCŪZIJA RAGINA SUSIVIENYTI PRIEŠ ŠALIS, REMIANČIAS TERORĄ

  • 1

Indija ir Prancūzija penktadienį paragino tarptautinę bendruomenę imtis veiksmų prieš šalis, kurios remia, finansuoja arba suteikia prieglobstį teroristams.

IIndijos užsienio reikalų ministrė Sushma Swaraj (Sušma Svaradž) ir jos šalyje viešintis Prancūzijos diplomatijos vadovas Jeanas-Yves'as Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas) išreiškė gilų susirūpinimą dėl pasaulyje augančio terorizmo.

Jiedu neįvardino jokių šalių, tačiau Indija kaltina savo kaimyną Pakistaną apmokant, apginkluojant ir suteikiant prieglobstį sukilėlių grupuotėms, kovojančioms dėl Kašmyro nepriklausomybės nuo Indijos arba to regiono prijungimą prie Pakistano. Islamabadas tokius kaltinimus neigia.

J. -Y. Le Driano teigimu, Prancūziją ir Indiją sieja ypatingi ryšiai; jis priminė, kad Delis neseniai įsigijo 36 naikintuvus „Rafale“ iš Prancūzijos įmonės „Dassault“ ir kelis Prancūzijoje statomus dyzelinius elektrinius povandeninius laivus „Scorpene“.

S. Swaraj sakė, kad su kolega aptarė glaudesnio bendradarbiavimo abiem šalims itin svarbiame Indijos vandenyno regione galimybes.

„Bendradarbiavimu, į kurį galima įtraukti kitas pageidaujančias strategines partneres, siekiama užtikrinti tarptautinių jūros kelių saugumą netrukdomai prekybai ir komunikacijai bei kovą su jūros terorizmu ir piratavimu“, – nurodė Indijos diplomatijos vadovė.

Jungtinės Valstijos laiko Indiją pagrindiniu ramsčiu Indijos ir Ramiojo vandenynų regionų strategijoje, Kinijai vis labiau demonstruojant savo atkaklumą.

J. -Y. Le Drianas atvyko į Indiją penktadienį. Jo vizitas truks dvi dienas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Tai ką, vienysimės prieš teroristines USA ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS