Indonezijoje norima uždrausti nesantuokinį seksą | KaunoDiena.lt

INDONEZIJOJE NORIMA UŽDRAUSTI NESANTUOKINĮ SEKSĄ

  • 0

Indonezijoje svarstoma bausti už tos pačios lyties asmenų seksualinius santykius bei nesantuokinį seksą. Didžiausios pasaulyje musulmoniškos šalies parlamentas pradės konsultacijas dėl baudžiamosios teisės sugriežtinimo.

Atstovų Rūmų pirmininkas Bambangas Soesatyo antradienį pareikalavo užbaigti „homoseksualius ekscesus“. Kartu jis „homoseksualiam gyvenimo būdui“ suvertė kaltę dėl nužudymų, ŽIV ir pedofilijos.

Indonezijoje, kuri turi daugiau kaip 255 mln. gyventojų, homoseksualumas nėra uždraustas. Tačiau jau kurį laiką policija ir kitos tarnybos imasi aktyvesnių veiksmų prieš homoseksualus. Pusiau autonominėje Ačeho provincijoje, kur galioja islamo teisė, viešai buvo išplakta homoseksuali pora. Praėjusią savaitę čia policija dvylika transseksualų perrengė vyriškais rūbais. Be to, jiems buvo nurėžti plaukai.

B. Soesatyo straipsnyje laikraštyje, be kita ko, tvirtino, kad homoseksualai ieško kontakto su nepilnamečiais, nes „turi sunkumų rasti partnerį“.

Naujame baudžiamosios teisės projekte, be kita ko, sakoma, kad asmenys, kurie bus užklupti „nepadoriai“ besielgiantys su nepilnamečiais, galės būti baudžiami iki 12 metų kalėjimo bausme. Už seksą tarp tos pačios lyties asmenų grės iki pusantrų metų kalėjimo, už seksą prieš santuoką - iki penkerių metų laisvės atėmimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS