Irano prezidentas dėl krizės savo šalyje kaltina D. Trumpą | KaunoDiena.lt

IRANO PREZIDENTAS DĖL KRIZĖS SAVO ŠALYJE KALTINA D. TRUMPĄ

Irano prezidentas Hassanas Rouhani antradienį parlamente nesėkmingai agitavo už savo ekonominį ir užsienio politikos kursą. Jam teko atsakyti į parlamentarų klausimus dėl dabartinės ekonominės krizės. H. Rouhani dėl bėdų šalyje kaltino JAV prezidentą Donaldą Trumpą ir „amerikiečių sąmokslą“.

Tačiau slaptas balsavimas parodė, kad prezidento išvedžiojimai neįtikino daugumos parlamentarų. „Baltuosiuose rūmuose sėdi prieš Iraną nukreipta grupė, planuojanti prieš mus sąmokslą“, – kalbėjo H. Rouhani. Tačiau jis ir jo vyriausybė esą neleis, kad D. Trumpui jis pavyktų. „Kartu mes įveiksime ir šį etapą“, – sakė Irano prezidentas.

Tai yra pirmas kartas nuo H. Rouhani išrinkimo prezidentu 2013-aisiais, kai jis buvo pakviestas į parlamentą atsakyti į klausimus. „Viskas, įskaitant ekonomiką, per pirmuosius pusantrų metų klostėsi gerai, (...) tačiau pastaraisiais mėnesiais jau ne“, – kalbėjo prezidentas. Pastarųjų metų statistika esą rodo, kad vyriausybė dirbo sėkmingai, o dėl krizės kaltė tenka vienašališkam JAV pasitraukimui iš branduolinio susitarimo bei JAV sankcijų paskelbimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Tai kad ir Turkijoj krizė kilo dėl JAV veiksmų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS