„Islamo valstybė“ po ilgos pertraukos paskelbė savo lyderio garso pranešimą | KaunoDiena.lt

„ISLAMO VALSTYBĖ“ PO ILGOS PERTRAUKOS PASKELBĖ SAVO LYDERIO GARSO PRANEŠIMĄ

  • 0

Grupuotė „Islamo valstybė“ po ilgos pertraukos paskelbė garso įrašą, kur kalba organizacijos lyderis Abu Bakras al Baghdadi (Abu Bakras Bagdadis), nors Rusija dar prieš kelias mėnesius skelbėsi galbūt jį nukovusi Sirijoje.

Garso įrašą ketvirtadienį paskelbė „Islamo valstybės“ valdomas tinklalapis „al-Furqan“. Jame kalbėjusio žmogaus balsas iš tikrųjų buvo panašus į grupuotės vadovo, kuris viešai buvo pasirodęs vos kartą.

„Islamo valstybės“ lyderiai ir jos kariai suprato, kad raktas į (...) pergalę yra būti kantriems ir priešintis netikėliams, nepriklausomai nuo jų aljansų“, – teigė garso įraše girdimas vyras.

Jis pasmerkė „netikėlių šalis, vadovaujamas Amerikos, Rusijos ir Irano“, kurios kartu su savo sąjungininkėmis pastaruoju metu sukėlė daug žalos džihadistams per atskiras operacijas Sirijoje ir Irake.

Jungtinių Valstijų pareigūnai nagrinėja šį garso įrašą, tačiau neabejoja, kad jame iš tiesų kalbėjo A.B.al Baghdadi.

„Neturime priežasčių abejoti jo autentiškumu, tačiau šiuo metu patvirtinimo neturime“, – sakė šaltinis iš JAV žvalgybos.

Paskutinis A.B.al Baghdadi garso įrašas buvo paskelbtas pernai lapkritį.

Rusijos pareigūnai birželį sakė, jog yra didelė galimybė, kad „Islamo valstybės“ lyderis žuvo per antskrydžius Sirijos miesto Rakos pakraštyje. Šis miestas yra faktinė „Islamo valstybės“ sostinė. Tačiau Jungtinių Valstijų pareigūnai vėliau nurodė manantys, kad džihadistas yra gyvas.

Irake gimęs A.B.al Baghdadi, už kurio galvą Jungtinės Valstijos siūlo 25 mln. dolerių premiją, pastaruosius šešerius metus ar ilgiau sėkmingai išvengdavo pastangų jį surasti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS