Ispanijos policija konfiskavo daugiau kaip 200 nykstančių gyvūnų iškamšų | KaunoDiena.lt

ISPANIJOS POLICIJA KONFISKAVO DAUGIAU KAIP 200 NYKSTANČIŲ GYVŪNŲ IŠKAMŠŲ

  • 0

Ispanijos policija antradienį pranešė, kad konfiskavo daugiau kaip 200 įvairių nykstančių gyvūnų iškamšų, įskaitant žirafas, raganosius, liūtus ir tigrus, iš nelegalios iškamšų gaminimo dirbtuvės, savo dirbinius pardavinėjusios internete.

Pareigūnai aptiko tas iškamšas viename sandėlyje pramoniniame Alikantės miesto, esančio Viduržemio jūros pakrantėje, rajone. Kaip teigiama policijos pranešime, dar daugiau iškamšų pareigūnai rado netoliese esančiame Monovaro mieste, vyro, įtariamo iškamšų gaminimu neturint tam licencijos, namuose.

Policija vykdo tyrimą dėl šešių asmenų, kuriems gresia kaltinimai nykstančių rūšių kontrabanda.

Buvo konfiskuota „daugiau kaip 200 vienetų įvairių rūšių“, įtrauktų į Jungtinių Tautų Pasaulinės prekybos laukiniais gyvūnais konvencijos (CITES) nykstančių rūšių sąrašą, iškamšų.

„Tarp konfiskuotų (iškamšų) buvo Afrikos liūtų, baltųjų raganosių, Bengalinių tigrų, Afrikos krokodilų, Afrikos antilopių ir žirafų“, – sakoma pranešime.

Policija pradėjo tyrimą praėjusių metų gegužę, kai internete rado skelbimų, kuriuose buvo siūloma įsigyti gyvūnų iškamšų.

CITES griežtai reglamentuoja augalų ir gyvūnų gabenimą per valstybių sienas. Siekdamos apsaugoti retas augalų ir gyvūnų rūšis nuo išnykimo, šios konvencijos nuostatų laikosi per 180 pasaulio valstybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS