Ispanijos policija sulaikė gaują, naktimis sraigtasparniais skraidinusią hašišą | KaunoDiena.lt

ISPANIJOS POLICIJA SULAIKĖ GAUJĄ, NAKTIMIS SRAIGTASPARNIAIS SKRAIDINUSIĄ HAŠIŠĄ

  • 0

Ispanijos policija penktadienį pranešė, kad per bendrą operaciją su marokiečiais išaiškino gaują, kuri vykdydavo naktinius sraigtasparnių skrydžius hašišui iš Maroko gabenti.

Per operaciją policija konfiskavo du sraigtasparnius ir beveik 800 kg hašišo, suėmė devynis asmenis, kurių du yra „pilotai, įgiję patirties skraidyti naktį“, pranešė policija.

Pranešime nurodoma, kad tyrėjai sausio 15 dieną anksti ryte pastebėjo sraigtasparnį, pakilusį iš rančos netoli pietinio Kadiso uostamiesčio ir skrendantį nedideliame aukštyje be šviesų Maroko link.

Maroko policija nustatė, kad sraigtasparnis įskrido į šalies nacionalinę oro erdvę, nusileido „kelioms minutėms“ ir išskrido atgal.

Sraigtasparnį, nusileidusį rančoje Čiklana de la Fronteroje, esančioje į pietus nuo Kadiso, perėmė Ispanijos policija.

Lėktuve buvo rasta 30 ryšulių su 795 kg hašišo, sulaikyti penki asmenys, taip pat paimtos trys transporto priemonės rančoje.

Per reidą netoli tos vietos, kur buvo perimtas sraigtasparnis, per automobilio avariją žuvo vienas gaujos vadų.

Pareigūnai teigė, kad jis galimai sudaužė automobilį, „nes dideliu greičiu šalinosi iš įvykio vietos“.

Vėliau tyrėjai sulaikė dar keturis asmenis kitoje rančoje Utreroje netoli pietinio Sevilijos miesto, kur konfiskavo antrą sraigtasparnį, pritaikytą narkotikams gabenti.

Policija teigė, jog sraigtasparniai buvo įsigyti Rytų Europoje, o jų galinės sėdynės buvo išimtos, kad per vieną skrydį būtų galima gabenti iki 900 kg hašišo.

Ispanija yra vienas pagrindinių narkotikų patekimo į Europą taškų, atsižvelgiant į jos glaudžius ryšius su Lotynų Amerika ir kaimynystę su Maroku.

Lotynų Amerika yra pagrindinis kokaino šaltinis, o Marokas – hašišo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS