Italija dėl migrantų „užsakomųjų skrydžių“ grasina uždaryti oro uostus | KaunoDiena.lt

ITALIJA DĖL MIGRANTŲ „UŽSAKOMŲJŲ SKRYDŽIŲ“ GRASINA UŽDARYTI ORO UOSTUS

  • 2

Italijos kraštutinių dešiniųjų sparno vidaus reikalų ministras Matteo Salvini (Matėjas Salvinis) sekmadienį pagrasino uždaryti šalies oro uostus, žiniasklaidai pranešus, kad Vokietija planuoja užsakomaisiais skrydžiais skraidinti į Italiją migrantus, kurių prašymai suteikti prieglobstį buvo atmesti.

„Jei kažkas Berlyne ar Briuselyje galvoja užsakomaisiais skrydžiais, kuriems neišduoti leidimai, atskraidinti į Italiją dešimtis migrantų, jiems derėtų žinoti, kad oro uostai tokių skrydžių neaptarnauja ir neaptarnaus“, – parašė M. Salvini socialiniame tinkle „Twitter“. 

„Uždarysime oro uostus, kaip uždarėme jūrų uostus“, – pridūrė jis, turėdamas galvoje praėjusią vasarą Italijos priimtą sprendimą neleisti laivams su jūroje išgelbėtais migrantais įplaukti į šalies uostus.

M. Salvini tai pareiškė Vokietijos naujienų agentūrai DPA sekmadienį pranešus, kad Berlynas ketina pradėti užsakomaisiais skrydžiais grąžinti į Italiją migrantus, kurių prašymai suteikti prieglobstį buvo atmesti. 

Pirmasis skrydis numatytas jau pirmadienį, kitas – spalio 17 dieną, nurodė DPA. Anot jos, didžioji dalis migrantų yra nigeriečiai, patekę į Europos Sąjungą per Italiją.

Italijos laikraštis „La Repubblica“  šeštadienį pranešė, kad Vokietijos federalinis migracijos biuras siunčia laiškus prieglobsčio prašytojams, kuriuose įspėja apie jų laukiantį grąžinimą į Italiją pagal vadinamąsias Dublino taisykles.

Šios kontroversiškos taisyklės atsakomybę už migrantus priskiria šaliai, į kurią jie pirmiausia atvyko.

Visgi Vokietijos vidaus reikalų ministerija vėliau sekmadienį naujienų agentūrai DPA nurodė, kad „artimiausiomis dienomis neplanuojama deportuoti migrantų į Italiją“. 

Imigracija tebėra itin opus ir daug aistrų tarp Europos Sąjungos valstybių narių keliantis klausimas, nors pastaraisiais metais migrantų srautai smarkiai sumažėjo, palyginti su 2015-ųjų krize.

Vokietija per pastaruosius trejus metus priėmė daugiau nei milijoną prieglobsčio prašytojų, daugiausia sirų ir irakiečių.

Kanclerė Angela Merkel, jaučianti didžiulį spaudimą dėl nesutarimų savo konservatyviajame sparne ir augančios ksenofobijos, pažadėjo siekti sudaryti dvišalius susitarimus su kitomis ES šalimis dėl migrantų grąžinimo.  

Vokietijai pavyko sudaryti tokius susitarimus su Graikija Ispanija, tačiau su Italija derėtis sekasi kur kas sunkiau.

M. Salvini, kurio kraštutinių dešiniųjų „Šiaurės lyga“ (Lega Nord) sudariusi valdančiąją koaliciją su prieš isteblišmentą nusistačiusiu Penkių žvaigždučių judėjimu (M5S), kaltina kitas Bendrijos nares, kad jos nepadeda Italijai tvarkytis su milžiniška migracijos našta.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kinas

bedos nemato,pakels savo gaminamo s do Made in china,ar made in PRC kainas ir busit priversti vistiek pirkt . Beda europos ,juoda spalva dazanti europa

Kęstas

Kinijos ekonomikai "iš tikrųjų nėra gerai". "Kinijos liaudies bankas, centrinis bankas, ištraukė finansinį svertą, kuriuo ekonomikai efektyviai išpumpuotų 174 mlrd. dolerių. Kinijos vyriausybė siekia padėti smulkioms ir vidutinio dydžio įmonėms, kurios susiduria su sunkumais gauti paskolas bei susiduria su kitokiu didėjančiu spaudimu. Šis žingsnis rodo, kad Kinijos ekonomikai "iš tikrųjų nėra gerai", Chen Shouhong, investicinės informacijos platformos "Gelonghui" įkūrėjas, rašė per "WeChat" - populiarią kinų socialinės žiniasklaidos tarnybą. Didėjantis prekybos karas su Jungtinėmis Valstijomis yra labiausiai matoma grėsmė. Rugsėjo mėnesį JAV įvedė 200 milijardų JAV dolerių prekėms iš Kinijos tarifus." Tai rodo, kad JAV prezidento Trumpo planas, siekiant sutvarkyti prekybą su Kinija, dirba. Laikas ir Lietuvos globalistams ruoštis smūgiui prieš globalistų valdymą. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką

SUSIJUSIOS NAUJIENOS