Italijos politikams nepavyko susitarti dėl vyriausybės | KaunoDiena.lt

ITALIJOS POLITIKAMS NEPAVYKO SUSITARTI DĖL VYRIAUSYBĖS

  • 0

Italijos prezidentas Sergio Mattarella (Serdžas Matarela) ketvirtadienį pareiškė, kad per šios dienos konsultacijas su pagrindinių partijų atstovais nepavyko išvesti šalies iš politinės aklavietės ir susitarti, kas vadovaus naujai Italijos vyriausybei.

Jis sakė, kad konsultacijos su politikais tęsis kitą savaitę. Prezidento teigimu, konsultacijų dalyviams dabar prireiks kelių dienų apmąstymams.

„Kitą savaitę pradėsiu naują konsultacijų raundą, kad suprasčiau, ar atsirado galimybė suformuoti vyriausybę, kuri šiandien neišsipildė“, – žurnalistams sakė prezidentas.

„Nė viena partija ir nė viena koalicija nesugebėjo viena surinkti balsų, reikalingų, kad būtų suformuota vyriausybė, ir (ji turėtų) palaikymą“, – sakė S. Mattarella.

Ketvirtadienį prezidentas buvo susitikęs su laikinuoju Demokratų partijos vadovu Maurizio Martina (Mauricijumi Martina) ir buvusiu šios partijos lyderiu Matteo Renzi (Matėjumi Renciu), Silvio Bersluconi (Silvijaus Berluskonio) vadovaujama partijos „Forza Italia“ (Pirmyn, Italija) delegacija, dešiniųjų „Šiaurės lygos“ atstovais ir šios partijos lyderiu Mateo Salvini (Matėjumi Salviniu) bei prieš politinį isteblišmentą nusistačiusio euroskeptiško „Penkių žvaigždučių judėjimo“ (Movimento Cinque Stelle, M5S) lyderiu Luigi Di Maio (Luidžiu Di Majumi).

Italijos parlamento rinkimai vyko kovo 4 dieną. Nežymia persvara juos laimėjo dešiniųjų centro koalicija, kuriai priklauso „Šiaurės lyga“, antrą vietą užėmė M5S, o treti liko centro kairieji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS