Italijos premjero posto siekiantis M. Salvini žada peržiūrėti poziciją dėl Rusijos | KaunoDiena.lt

ITALIJOS PREMJERO POSTO SIEKIANTIS M. SALVINI ŽADA PERŽIŪRĖTI POZICIJĄ DĖL RUSIJOS

  • 1

Į Italijos premjero postą taikantis Matteo Salvini (Matėjas Salvinis) sako, kad jis persvarstys savo prorusišką poziciją, jeigu bus įrodyta, kad Maskva prisidėjo prie buvusio dvigubo agento apnuodijimo.

M. Salvini, kurio euroskeptiška kraštutinių dešiniųjų „Šiaurės lyga“ (Lega Nord) yra palanki Rusijai, gana skeptiškai vertino galimybę, kad Maskva galėjo prisidėti prie Sergejaus Skripalio apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga Anglijoje. 

Pasak jo, šiais laikais „mes matome ir girdime daug išgalvotų naujienų“, be to „2018 metais niekas neina nuodyti žmonių“. 

Vis tik M. Salvini pridūrė, kad jeigu atsiradus „tvirtų įrodymų“, jog Rusija organizavo šią ataką, „mes pakeisime savo santykius“ su Rusija.

M. Salvini vadovaujama „Šiaurės Lyga“ yra didžiausia partija centro dešiniųjų koalicijoje, triumfavusioje per kovo 4 dienos rinkimus.

M. Salvini reikalauja, kad Europos Sąjunga panaikintų sankcijas Rusijai dėl Ukrainos. Trečiadienį jis pavadino šias sankcijas „ekonomine, geopolitine ir prekybine beprotyste“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

Dar vienas naivuolis, labai parankus Rytų šaliai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS