Italijos VRM neigia pranešimus, kad į šalį pateko 50 IS narių | KaunoDiena.lt

ITALIJOS VRM NEIGIA PRANEŠIMUS, KAD Į ŠALĮ PATEKO 50 IS NARIŲ

  • 2

Italijos vidaus reikalų ministerija paneigė Didžiosios Britanijos laikraščio „The Guardian“ pranešimą, kad esą apie 50 teroristinės „Islamo valstybės“ (IS) grupuotės narių pateko į šalies teritoriją jūra iš Tuniso. Tai trečiadienį pranešė laikraštis „Il Corriere della Sera“.

„Informacija, kad Italijoje išsilaipino 50 IS narių, pasirengusių įvykdyti teroro aktą, neatitinka tikrovės“, - cituoja leidinys Italijos VRM Visuomenės saugumo departamento pareiškimą. Žinyba pažymėjo, kad tarp atvykusių į šalį migrantų buvo nustatyti „keli asmenys“, kurie, Tuniso valdžios duomenimis, galėjo kelti pavojų. Jie visi buvo deportuoti iš Italijos, patikino VRM.

Trečiadienį Didžiosios Britanijos laikraštis „The Guardian“ pranešė, jog Interpolas išplatino 50-ties spėjamų IS narių, atvykusių į Italiją, kad iš ten patektų į kitas Europos šalis, sąrašą.

Leidinys teigė, kad jam pavyko susipažinti su šiuo Tarptautinės kriminalinės policijos organizacijos generalinio sekretoriato parengtu dokumentu.

„The Guardian“ duomenimis, visi 50 žmonių - Tuniso piliečiai, pasiekę Apeninų pusiasalį valtimi. Pasak leidinio, sąrašas, kuriame nurodomi IS narių vardai ir pavardės, taip pat jų gimimo datos, Italijos vidaus reikalų ministerijai buvo perduotas praėjusių metų lapkričio 29 d. Italijos pareigūnai pasidalijo juo su kitų Europos šalių atstovais.

Laikraštis atkreipia dėmesį į tai, kad, JT duomenimis, į Iraką ir Siriją prisijungti prie IS išvyko 5,5 tūkstančio Tuniso piliečių - daugiau negu iš bet kurios kitos šalies.

Remdamasis Italijos valdžios atstovais, „The Guardian“ taip pat pranešė, kad nuo praėjusių metų liepos Agridžento rajone Sicilijos pietvakariuose išsilaipino daugiau kaip 3 tūkstančiai migrantų iš Tuniso. Italijos policijai pavyko sulaikyti ir nustatyti tik maždaug 400 žmonių tapatybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

CHA: „Informacija, kad Italijoje išsilaipino 50 IS narių, pasirengusių įvykdyti teroro aktą, neatitinka tikrovės“ - nes jų išlipo VIRŠ 100.

Vadakste

Bet kodel vyrai linke zudyt ir veliasi i karus , zudynes , matomai ir uz pinigus. Stop karams kur jie bevyktu.Vyrai mastykit kas yra geris, o kas yra blogis.Zmonijai reikalinga taika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS