Italų pora, pavadinusi sūnų Benito Mussolini, sulaukė šaukimo į teismą | KaunoDiena.lt

ITALŲ PORA, PAVADINUSI SŪNŲ BENITO MUSSOLINI, SULAUKĖ ŠAUKIMO Į TEISMĄ

  • 3

Benito Mussolini (Benito Musolinio), 14 mėnesių kūdikio, tėvai sulaukė šaukimo pasirodyti Italijos teisme dėl kontroversiško jųdviejų sūnaus vardo, penktadienį pranešė vietos laikraštis.

Mažasis Benito gavo vieno iš savo senelių vardą; tokios tradicijos laikosi gana daug italų.

Bėda ta, kad tos šeimos pavardė yra Mussolini, taigi, pilnas berniuko vardas skamba lygiai taip pat, kaip ir Antrojo pasaulinio karo laikų fašistų diktatoriaus, tik su juo to vaiko giminė nieko bendro neturi.

Neįprastas vaiko vardas patraukė šiaurinio Genujos miesto teismo pareigūnų dėmesį, pranešė dienraštis „Gazzetta di Parma“. pareigūnai, be kita ko, nerimauja dėl to berniuko gerovės ateityje.

Italams ši problema primena diskusijas, kurias sukėlė 2015-ųjų juosta „Itališkas vardas“ (Il nome del figlio), kurio herojus savo sūnų nori pavadinti Benito.

Prieš kurį laiką viena pora iš Milano stojo prieš teismą dėl savo vaikui suteikto vardo Blu (Mėlyna); priekaištų dėl tokio vardo italų šeimai turėjo vietos prokuroras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

"Kaip tu laivą pavadinsi, taip jis ir plauks"; ilgai pas mus niekas vaikams Jogailos vardo nedavė, dabar toks atsirado... kažkaip dviprasmiška.

Diktatūra

Idiotai čia ne prokuroro vaikas o tėvų o jie kokį nori tokį duoda

idomu

kas butu jei musiskiai pavadintu hitleriu ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS