Izraelio ministras sukritikavo galimą susitarimą dėl įkaitų paleidimo | KaunoDiena.lt

IZRAELIO MINISTRAS SUKRITIKAVO GALIMĄ SUSITARIMĄ DĖL ĮKAITŲ PALEIDIMO

Izraelio kraštutinių dešiniųjų pažiūrų policijos ministras Itamaras Ben-Gviras smarkiai sukritikavo susitarimą, kuris gali būti sudarytas su Palestinos islamistų grupuote „Hamas“ dėl įkaitų, kuriuos ji laiko Gazos Ruože.

Pirmadienio vakare duodamas interviu Izraelio TV kanalui „Channel 14“, I. Ben-Gviras teigė esąs labai sunerimęs dėl to, kad šiuo metu gali būti derinamos susitarimo sąlygos.

Jis pridūrė nerimaująs, kad Izraelio valstybė sudariusi tokį susitarimą gali padaryti „labai, labai didelę klaidą“.

I. Ben-Gviras prisiminė vadinamąjį 2011 m. Shalito susitarimą, kai mainais už „Hamas“ įkaitų penkerius metus laikytą Izraelio karį Giladą Shalitą buvo paleista daugiau nei 1 tūkst. palestiniečių kalinių, tarp jų ir „Hamas“ vadas Gazos Ruože Yahya Sinwaras.

„Nepamirškite, kad mes išvadavome Giladą Shalitą ir paleidome Y. Sinwarą ir jo sėbrus, taigi patys užsitraukėme šią kančią sau ant galvos“, – kalbėjo I. Ben-Gviras. Per spalio 7 d. įvykdytą precedento neturintį teroristinį išpuolį prieš Izraelį, „Hamas“ pagrobė ir į Gazos Ruožą išvežė maždaug 240 įkaitų ir pasienio regione nužudė 1,2 tūkst. žmonių.

Kraštutinių dešiniųjų policijos ir saugumo ministras nėra Izraelio karo kabineto narys. Tuo tarpu toliau tęsiasi Izraelio ir „Hamas“ derybos dėl Gazos Ruože laikomų įkaitų išlaisvinimo, o žiniasklaidoje pasirodę pranešimai leidžia manyti, kad susitarimas tikrai bus pasiektas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS