Izraelis: statoma požeminė siena aplink Gazos Ruožą | KaunoDiena.lt

IZRAELIS: STATOMA POŽEMINĖ SIENA APLINK GAZOS RUOŽĄ

  • 0

Izraelis pradėjo statyti požeminę sieną aplink Gazos Ruožą, kad sutrukdytų „Hamas“ rausti tunelius atakoms, ketvirtadienį pranešė Izraelio žiniasklaida ir vienas vietos tarybos pareigūnas.

„Statybos prasidėjo palei visus miestelius, esančius netoli būsimos tvoros su Gazos (Ruožu)“, – pranešė naujienų svetainė „Ynet“.

Ji paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matoma palei sieną dirbanti sunkioji technika.

Pranešta, kad Gynybos ministerija požeminę struktūrą aplink šią palestiniečių pakrantės teritoriją planavo, kad būtų sutrukdyta rausti tunelius į Izraelį, tačiau vyriausybė to nei patvirtino, nei paneigė.

Kaip rašė „Ynet“, požeminė užtvara turės kasimą fiksuojančius jutiklius ir galiausiai nusitęs palei visą 60 km ilgio sieną.

Eškolo rajono tarybos vadovas Gadi Yarkoni (Gadis Jarkonis) ketvirtadienį AFP patvirtino, kad šie darbai prasidėjo, bet jokių detalių nepateikė.

Gynybos ministerija atsisakė komentuoti.

Gazos Ruožą kontroliuojantis islamistų judėjimas „Hamas“ per praėjusį 2014 metų karą su Izraeliu naudodamasis tuneliais kirsdavo sieną ir surengdavo netikėtas atakas.

Izraelis šiuos tunelius pavadino strategine grėsme, o „Hamas“ ne kartą sakė, kad kasa naujus tunelius savo gynybai.

Šiemet Izraelis du kartus buvo paskelbė, kad rado per sieną iškastus tunelius. Antruoju atveju, apie kurį buvo paskelbta gegužę, įvyko didžiausias smurto protrūkis nuo 2014 metų karo.

Izraelis jau maždaug dešimtmetį blokuoja Gazos Ruožą. Teritorijos siena su Egiptu taip pat beveik uždaryta.

GALERIJA

  • Izraelis: statoma požeminė siena aplink Gazos Ruožą
  • Izraelis: statoma požeminė siena aplink Gazos Ruožą
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS